Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 augustus 2013

Rob van Gijzel: Eindhoven kocht PSV grond marktconform

De Eindhovense burgemeester van Gijzel, was vanmiddag te gast bij de EO op Radio1. Het gesprek draaide o.a. om de koop door Eindhoven van de grond waarop het PSV stadion staat. Dit gebeurde voor het 'lieve' bedrag van 48 miljoen euro aan belastinggeld, dat verdween in de kas van PSV. Hier werd van Gijzel een beetje geïrriteerd, die 48 miljoen is marktconform, een 'onafhankelijke' makelaar* beoordeelde, dat deze grond een triple-A status heeft en dus 48 miljoen euro waard is........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! En nee, dit was geen verkapte steun voor PSV, hoewel Eindhoven die 48 miljoen neertelde, nadat PSV in het seizoen 2009-2010 een verlies boekte van 17,5 miljoen euro..... ha! ha! ha! ha! ha! Daarnaast geeft van Gijzel met zijn uitlatingen aan, dat hij achter grondspeculatie staat, één van de oorzaken van de huizenbubbel, die hij, net als PvdA landelijk, in stand wil houden

Weet u nog, de bouwfraude? Van Gijzel was toen één van de grote criticasters van de bouwmaffia en alle daar aan gelieerde (foute) ambtenaren en politici. Dat grond zo duur wordt verkocht, is één van de redenen, waarom huizen in Nederland meer dan het dubbele kosten, in vergelijking met het buitenland. De andere redenen zijn met de bouwfraude uit en te na beschreven, een fraude die overigens gewoon doorgaat, zo blijkt telkens weer uit het nieuws.
Werkelijk ongelofelijk 48 miljoen, van Gijzel is ingepakt door de bouwmaffia!!!!
Ach, het is zoals het cliché aangeeft: 'macht corrumpeert!'

Het gesprek kwam nog even op het besluit, een kantoor te openen in Eindhoven, dat het WK voetbal naar Nederlands moet halen, kosten........ één miljoen euro. Het besluit was van voor de tijd, dat van Gijzel tot burgemeester van Eindhoven werd benoemd, maar hij liet weten, daar vierkant achter te staan.

Benieuwd hoeveel mensen in Eindhoven beneden de armoedegrens moeten leven........

*De makelaardij is, net als grondspeculanten en hypotheekverstrekkers, onderdeel van de bouwmaffia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten