Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 augustus 2013

Barbara Baarsma het nieuwe asociale lieverdje van de publieke omroep

Gisteren was het weer zover, 's middags bij de kristenen van de EO het uiterst rechtse tyfuswijf Baarsma in de studio. Ze moet intussen wel zo ongeveer alle omroepen hebben afgewerkt, met haar meer dan smerige oproep tot hervormen, lees het creëren van een groot leger loonslaven, tegen een zo laag mogelijk inkomen en een totaal gebrek aan bescherming.... Zelfs  (arbeids-) contracten mogen van deze aso maar voor maximaal 5 jaar worden afgesloten. Naast het uitkleden van de zorg, door de hulpbehoevenden zelf hun zorg te laten regelen, lees bedelen om hulp bij familie en buren

De 'bitch' wordt steevast aangekondigd als een onafhankelijke denker, ze maakt o.a. deel uit van de SEO en de SER. Haar kwaadaardige boodschap is er echter een van onversneden neoliberale makelij. Hervormen met de 'passie' van Rutte, was haar boodschap gistermiddag op Radio1. De passie van Rutte, dan weet je 't wel, als het gaat om onafhankelijkheid.

Ze pleitte voor afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, al is dat geen wonder, als je je enigszins verdiept in de economie en alle berichten, vooral die uit het buitenland, dan weet je, dat er aardig tegen het 'heilige koophuisje' van Nederland wordt geschopt..... De waarschuwing, dat Nederland binnen een paar jaar, haar AAA status kwijtraakt door de enorme hypotheekschuld, 700 miljard aan hypotheekschuld tegenover een huizenbezit, dat hoogstwaarschijnlijk nog geen derde van dat bedrag waard is en je snapt, dat dit een doemscenario is voor Nederland.

Baarsma kon het niet laten, dus moest ze wel even kwijt, dat de starters moeten worden ontzien bij afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, naast wat ze eerder al stelde: de belastingen moeten omlaag, als de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Het 'mooiste' is wel, dat neoliberaal Baarsma, die de onafhankelijkheid en transparantie van de SEO de hemel in prijst, net doet of zij een wetenschap bedrijft, die net zo logisch is als de som 1+ 1 = 2........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! Als dat zo was, had ze allang gezien, dat de zogenaamde hervormingen op de arbeidsmarkt, geen werk opleveren, nu niet en in de toekomst niet.  Zie de jongeren: eigenlijk geen minimumloon, althans een (heel) stuk lager dan bij oudere werknemers, terwijl de kosten voor zelfstandige jongeren meestal veel groter zijn...... (neem alleen al de schunnig hoge huren voor kamers). Geen ontslagrecht, nul uren contracten, kans op WW nul komma nul, proeftijden tot in de eeuwigheid, enz. enz. Resultaat: de jeugdwerkloosheid is de grootste in ons land!!!!!!! (vergeleken met omliggende landen)

Het enige positieve dat over dit takkewijf is te zeggen, is dat ze tegen verdere bezuinigingen is, benieuwd hoe zij daar 3 jaar geleden over dacht......

Voor meer berichten met Baarsma, klik op het label met haar naam dat u direct onder dit bericht terug kan vinden.

Op 13 november 2016 tekst wat meer leesbaar gemaakt, plus vier toevoegingen, die tussen haakjes zijn weergegeven. Overigens: intussen is besloten dat het minimumjeugdloon tot het 21ste levensjaar van toepassing is, 'een héééééle verbetering.....' ha! ha! ha! ha! ha!

8 opmerkingen:

  1. Het ontbreekt u duidelijk aan kennis en beschaving. Linkse afgunst noemen ze dat en dat geluid hoor je vaak vanuit volksbuurten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anna Schreiner,

    dat u vindt, na het lezen van mijn bericht(en) over Baarsma, is voor uw rekening. Wat betreft beschaving: die ontbreekt totaal bij neoliberale figuren als Baarsma (Baarsma durft zichzelf daarnaast NB onafhankelijk te noemen.. ha! ha! ha!), die de onderlaag keer op keer onderuit schoppen en onevenredig hard pakken met maatregelen; zie bijvoorbeeld de 4% huurverhoging, ook voor de laagste inkomens, ten opzichte van een half procent minder hypotheekrenteaftrek jaarlijks, voor de beter gesitueerden, me dunk nogal een 'scheve' situatie, een uiterst asociale, onbeschofte manier van handelen. Dit is nog maar één voorbeeld. Wat u bedoelt met afgunst en de volkswijken is mij totaal onduidelijk, misschien moet u eerst even nadenken, voordat u de grootste onzin opschrijft. Het is mij in volkswijken nog nooit opgevallen, dat men daar spreekt over 'linkse afgunst...' ha! ha! ha! ha! ha!
    Dank voor uw uiterst opbouwende kritiek!
    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Azijnpissers zijn er om te negeren en zelf te laten verdrinken in hun eigen wereld van negativiteit. Mensen die gebrek aan respect hebben voor anderen dienen niet gehoord te worden maar lekker links laten liggen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geachte Anoniem,

    ha! ha! ha! ha! U geeft het goede voorbeeld, door mij niet te negeren. U moet het bericht en mijn reactie op een ander commentaar, nog even goed lezen, misschien dat u dan begrijpt, dat figuren als Baarsma in het geheel geen 'respect' verdienen!
    Dank voor uw 'diepgravende en uiterst gefundeerde reactie!'
    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het grote deels met dit artikel eens , ze heeft ook nog een hoge functie bij de rabobank en werkt voor de SER is een onafhankelijk instituut of zou het moeten zijn.Ze treedt vaak op bij ddwd(links programma,hou ik wel van) ,maar zij is behoorlijk rechts met haar ideeën...,Ik stel toch steeds meer mijn ? bij opiniepeilers links lullen maar rechts doen

      Verwijderen
  5. Beste Uttam,

    dank voor jouw reactie en aanvulling op het bericht. Geheel eens met uw opmerking over dwdd, al vraag ik me af wat daar nog links aan is.

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met de wetenschap van toen was dit al een ongelooflijk dom en puberaal stukje maar inmiddels kunnen we ook constateren dat je echt niet wist waar je over sprak. Blij dat er in Nederland nog mensen zijn die gewoon studeren op een vakgebied, onderbouwt een mening ventileren en blijken een visie te kunnen formuleren die nu achteraf blijkt te kloppen. Maar ja daar heb jij gelukkig geen last van, zie namelijk geen mening geen visie en geen verstand in je stukjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie. 'Met de wetenschap van toen', klopt dit bericht nog steeds.

    Als u doelt op de aangetrokken arbeidsmarkt, kan ik u nog even wijzen, op de meer dan 1 miljoen werklozen in dit land. Dat is een aantal inclusief bijstandsgerechtigden en mensen die geen cent krijgen na hun WW daar hun partner 10 cent teveel verdient.

    Dat de economie beter draait heeft alles te maken met de economische situatie in Duitsland en Groot-Brittannië, maar niets met de hervormingen op de arbeidsmarkt, waar NB de zelfs de Nederlandse werkgevers over klagen......

    Wat betreft de huizenmarkt, krijgt Nederland bijna jaarlijks commentaar van het IMF en de Wereldbank, dit vanwege onze achterlijk hoge hypotheekschuld van weer bijna 700 miljard. Deze schuld is veel te hoog is gezien de grootte van de economie. Bovendien is de vraag niet of de huizenbubbel zal imploderen, maar wanneer.......

    Ik haal maar een paar voorbeelden aan, daar u doet of u verstand van zaken heeft, maar zelfs niet op één punt ingaat........

    Kortom u lult aardig uit de nek!

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen