Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 12 augustus 2013

Muzikaal recept voor meer loon aan de 'gewone werknemer', tegen oplichters en tegen religieuze fundamentalisten (al zijn dat ook oplichters)

Een nieuw uiterst uitgebalanceerd geneeskrachtig recept van blogdokter en blogdruïde Pietje Pisser, in de serie sessies voor de nadenkende mens en voor diegenen, die ongelukkig zijn met hun leven. Voor de laatsten: volg deze sessies en je zal zien dat je na een aantal sessies de wereld met heel andere ogen beziet. Een wereld waarin je beter begrijpt, wat jou ongelukkig maakte en je laat zien, dat je niet akkoord hoeft te gaan, met een ongelukkig leven, sterker nog, met deze sessies zul je je weldra een stuk beter voelen. Maar je moet je er wel bewust van zijn, dat je je niet meer laat vernederen, door niemand en dat het opkomen voor jezelf, je een ongekende kracht zal geven! Voorts reis je virtueel over de wereld met de recepten van de dokter.

Vrolijk toeterend op zijn fietspijporgel, fietste de dr. mijn straatje in, met de gebruikelijke rookwolken rond zijn hoofd, om het volgende recept af te leveren:
Als eerste een opname gemaakt op 12 mei 1972 in Carré van Louis Andriessen en orkest de Volharding met 'De Volharding'. Waanzinnig mooi, 'minimal jazz' van topniveau, jammer genoeg zitten er door praktisch de hele opname heen, een stel idioten te fluiten op hun vingers, zonde, maar de muziek blijft ondanks dat nog steeds prachtig!!! Vervolgens van 11 jaar eerder Jimmy Smith en het album: 'Plays Fats Waller', lijkt niet zo goed aan te sluiten, maar na een paar minuten verdwijnt dat gevoel als één sneeuwvlok voor de zon (ha! ha! ha!), wat overblijft is een waanzinnig mooi album, maar dat is geen verrassing als het om Smith gaat, groots!!!!  Het derde ingrediënt: Rabenschlag met 'Songs With A View', geweldig album, al eerder gebruikt, maar het is dan ook ongelofelijk geneeskrachtig. Jazzrock, symfonische rock, dan weer ronduit klassiek, in een woord wonderschoon!!! De dr. is duidelijk op de jazz tour, het volgende album 'Unchain Your Mind' (mooiere titel is bijna niet te bedenken voor een recept van de dr.), van Heavy Shift, net als het vorige album al eerder gebruikt, maar ook dit album is van een schoonheid, die veel te boven gaat, jazz/funkrock van absolute topkwaliteit, genieten piepels! Tijd voor iets geheel anders: 'The Great Escape', een van de vele albums van de geniale Damon Albarn, dit keer met zijn band Blur, mooi? Natuurlijk, al gaat het nog heel wat verder dan zomaar mooi!! De dr. heeft nu The The op het programma staan, oftewel Matt Johnson, net zo'n energieke, geniale artiest als Albarn, het album '45 RPM 1982-2002', een compilatie van singles uit die periode, pwlachtiek!!! We besluiten deze dag zusters en broeders, met het fenomenaal mooie album 'Hotel' van Moby, jezus wat een talent is deze man, gróóhóhóóóóóóóts!
Tot de volgende sessie, en vooral veel plezier in de tussentijd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten