Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 19 augustus 2013

Muzikaal recept voor een kindertijd die niet propvol zit met onderwijs en voor devaluatie van de euro

De geneeskrachtige recepten van blogdokter en druïde P. Pisser worden over de hele wereld gebruikt, al is dat jammer genoeg nog wel afhankelijk van (vrije) toegang tot het internet. Met de sessies van dr. Pisser breng je meer plezier en zingeving in je leven, doe er je voordeel mee en zegt het vóóóóóóóórt!

Ingrediënt nummer 1: het fabuleuze eerste album 'The Modern Lovers' uit 1976 van Jonathan Richman's gelijknamige band, een productie van John Cale. Geweldige simpele rock, met af en toe absurdistische teksten, altijd vol met humor, genieten mensen. Het eerste nummer 'Roadruner', doet de dr. meteen denken aan het album 'Road Runner' van Junior Walker & The All Stars uit 1966, een album uit de tijd, dat de dr. nog een puber dr. was, maar waar hij nog steeds helemaal lyrisch van wordt, net als bij het album "Shotgun' van Walker, volkomen terecht, luister en probeer maar eens stil te blijven zitten! Met een ferme stap neemt de dr. ons mee naar 1982, naar het album 'The Hunter' van Blondie, de link met Walker snap ik niet, maar die zal er ongetwijfeld zijn, als de dr. dit zo programmeert, belangrijker: het is een waanzinnig mooi album van deze legendarische new wave band, rock met een diepe psychedelische ondertoon, schitterend! Nog een 'golf' muziekje, maar dan de Duitse variant, 'die neue Deurtsche Welle' de waanzinnig goede band, (althans zeker de eerste jaren van hun bestaan) Fehlfarben met 'Monarchie und Alltag', niet alleen is de muziek absoluut uniek, hoewel het rock is, maar op een manier...., de teksten zijn een echt tijdsdocument, nog veel kritiek op de Sovjet Unie en veel donkere teksten, al kunnen een hoop zaken, die de band aanhaalt alsnog uitkomen.... al moet je hopen 'van niet....'
Nogmaals een groots album, en dat zal het over 40 jaar nog zijn! Mooi aansluitend (vreemd genoeg) Morphine met 'Cure For Pain', jezus wat een verlies was dat, de dood van Sandman, hij liet een veel te kleine discografie na, god wat was de man goed! Op zo'n simpele manier, zulke geweldige, psychedelische jazzbluesrock neerzetten, dat vind je niet veel!! Het is 2013, dus Beck jaar, hier met het album 'Mellow Gold', humoristische loodzware, maar prachtige bluesrock overgoten met een vette psychedelische saus, mmmmm, lekker!! Wat mooier dan te vervolgen The Butthole Surfers met 'Piouhgd', goddelijk kwartet, wat is dit dit sterk! Met de mooiste en humoristische cover van het Donovan nummer 'The Hurdy Gurdy Man', genieten piepels! Na een breinstorm van een milliseconde, besloot de dr. dat hier maar één antwoord op kon volgen: Ween en' Chocolate and Cheese', god op de plee, kikkend goed!! Wat een waanzinnig talent deze gasten, mohoprachoed!!!
Zo mensen, dat was het weer, voor deze sessie, tot de volgende!
Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten