Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 augustus 2013

Politietrainers terug uit Afghanistan, nu 'onze' F16's nog!

Afgelopen zaterdag keerden de trainers van de religieuze politie in Afghanistan terug in Nederland.
VVD leeghoofd en disfunctionerend minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) zei trots te zijn op de resultaten, zo liet zij weten. „We laten een tastbare erfenis achter. Onze militairen hebben goed werk geleverd, scholing en training in de klas en vooral in de praktijk. Het is nu aan de Afghanen zelf....." ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, het is een waanzinnig succes, om met CDA plork Eurlings te spreken. De training kostte, naar ik heb begrepen, zo'n half miljoen per opgeleide Taliban agent, die de fundamentalistische islamitische waarden moeten gaan afdwingen. Lezen en schrijven kan het grootste deel niet, al snappen ze nu wel de betekenis van symbool- en verkeersborden, bovendien kunnen ze nu schieten en hun wapen monteren en demonteren...... Nee, echt helemaal geweldig!

Vreemd trouwens dat de F16's wel actief blijven in Afghanistan, eerst waren die daar om de missie in Uruzgan te beschermen en te dienen, na vertrek uit die Afghaanse provincie, bleef dit onderdeel ook al aanwezig, met veel omslachtige redenen verklaard door de toenmalige bewindslieden op defensie en de minister-president. Waarna dit onderdeel, ter bescherming van de trainingsmissie van de religieuze politie in de Afghaanse provincie Kunduz werd gehandhaafd. Nu blijft dit onderdeel ook aanwezig, zonder daar veel ophef aan te geven, terwijl dit onderdeel een ongelofelijke berg belastinggeld vreet en waarvoor? Is daar eigenlijk wel toestemming voor gegeven door de Kamer?
'We' hebben niets bereikt in Afghanistan, hoewel? De steun voor de Taliban is nu pas echt goed gefundeerd in de Afghaanse maatschappij, zo gauw als het westen weg is, zal ook roverhoofdman en drugsdealer Karzai vertrekken, waarna de fanatieke Taliban de macht zal overnemen, gelooft u mij maar......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten