Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 augustus 2013

Muzikaal recept voor een onmiddellijke stop op het afschieten en vergassen van ganzen

Een nieuw geest-openend en geestverruimend geneeskrachtig recept van blogdokter P. Pisser, recepten te gebruiken in sessies voor zowel de vertwijfelden, die hiermee kunnen inzien, dat de vertwijfeling die hen dagelijks bekruipt, geen teken van zwakte is, maar juist een teken, dat er zaken grondig mis zijn in deze wereld en dat zij met de sessies van de dr. hun vertwijfeling kunnen omzetten in actie, al was het alleen maar, dat zij anderen kunnen laten inzien, dat er eindelijk grondige veranderingen nodig zijn, wil de aarde zoals wij die kennen, inclusief de mensen, kunnen overleven. Voor diegenen die deze staat van inzicht al hebben bereikt, zijn deze recepten een krachtbron, die hen sterkt in hun streven. Zoals je bovendien zult merken, is het niet nodig om fysiek te reizen, met de recepten van de dokter, zal je de vreemdste en mooiste plekken (zelfs in verschillende tijdsperioden) op aarde bezoeken..... in en met je eigen brein!

Als eerste vandaag het verzamelalbum 'An Introduction To Amiata's Secret World', prachtige ingetogen meesterwerken met oorspronkeljke instrumenten en zang. Een kleine reis door oude muziektradites, of combinaties daarvan. Zo vindt je hier muziek uit India/Pakistan van Nishat Khan & Ensemble Gilles Binchois, zang die zo te horen uit de vreselijke rk kerk stamt, maar de combinatie maakt het geheel goed om aan te horen, verder een poging muziek uit het oude Rome te vertolken door Synaulia, zelfs al zou de poging mislukt zijn, de muziek en zang zijn prachtig! Verder bijdragen van o.a. Gabin Dabiré, The Bauls Of Bengal, Krishna Bhatt & Zakir Hussein (speelde o.a. met Bill Laswell). Nogmaals prachtig!!! Dan de grootse Mali blues van Ali Farka Touré en zijn album 'Savana', jezus mensen wat is dit mooi, muziek voor een broeierige zomeravond, maar evenzo voor een koude winteravond, geweldig!!! De stem van Touré, likt enigszins op die van John Lee Hooker, vandaar het mooie compilatiealbum 'The Hook' van deze bluesgigant, mooi? Domme vraag! Schitterend!! Terug naar Afrika met het album 'Janna' van Ernst Reijseger, Mola Sylla & Serigne C.M. Gueye, dit is echt één van de juwelen van de dr., een krankzinnig goed album, maar hoe kan het anders met deze giganten?! Let op het gebruik van de cello door Reijseger, de man is een waar genie! (overigens gebruikt hij de cello ook als bas).
En weer terug naar de VS, naar Lunar Drive met 'Here At Black Mesa Arizona', een elektrotrance album gebaseerd op traditionele muziek van de oorspronkelijke bewoners van de VS, o.a. de Lakota stam en de Navajo's, een aanklacht tegen de witte overheersing en discriminatie, van en tegen deze, door diezelfde witten met een genocide gedecimeerde bevolking, mooi album!!! Door nu naar een combinatie van plaatsen aan de andere kant van de grote Atlantische plas: Afro Celt Sound System, 'volume 2: Release', een mooie afsluiting van deze avond lijkt me.
Tot de volgende sessie, veel plezier!

Brap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten