Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 augustus 2013

Muzikaal recept voor echte empathie en verdriet met/om de meer dan 1 miljoen mensen, die onder de armoedegrens moeten leven in dit rijke land

Hier weer een geneeskrachtig recept van blogdokter en druïde P. Pisser, in zijn eindeloze reeks sessies, om mensen de weg naar geluk, echte verlichting en opstand te wijzen. Voor diegenen, die daar allang zijn beland, zijn de recepten van de dr. een feest van herkenning, zo liet onlangs de Chinese dissident K. Lee, die intussen de 70 is gepasseerd, nog weten aan de dokter.

Compleet in hippie dracht en met een grommend pijporgel achterop zijn fiets, leverde dr dr. zijn recept af, vloekend en scheldend op de PvdA onbenul Timmermans, die het, zoals de dr. het stelde, in zijn rotkop had gehaald, de terroristische aanslagen met VS drones, een duivels dilemma te noemen.
Benieuwd of dit terug te horen is in het recept...
Ingrediënt 1: Eggs Laid By Tigers, een band die teksten van Dylan Thomas op hun album 'Under The Mile Off Moon' heeft gezet. Geraffineerde popmuziek met een psychedelisch ondertoontje, prachtig!!! Veel meerstemmige vocalen op dit album, dat zal wel de reden zijn, dat de dr. Simon & Garfunkel hierna heeft geprogrammeerd, met maar liefst 2 albums: 'Sounds Of Silence' en 'Bookends', ja, dat dit waanzinnig mooie muziek is, hoef ik natuurlijk niemand te vertellen, dat doe ik dan ook niet, al heb ik het nu wel gedaan... ha! ha! ha! Waarom? Je weet het nooit bij de dr. maar nu staat Asskickers op het menu met 'Fishes Do Swim', Belzenrock, niet zo maar rock, deze band beheerst meerdere stijlen, die ze combineren, zelfs klezmer, of elektrische Balkan , hoe je het maar wilt noemen, de band beheerst het en gebruikt het op een heel bijzonder manier, dit album is toch ook al weer 16 jaar oud, prachtig! Trouwens over Balkan, of klezmer, deze stijl kent veel overeenkomst met de muziek van Roma en Sinti, vandaar dat de dr. het album 'Bhangra to the MAX' heeft geprogrammeerd, een samenwerkingsverband met namen als Sardool Sikander, Surinder Kumar, Johnny Zee, Jessi Premi, Daljit Neer en anderen, prachtig veelzijdig album, waar je duidelijk zo nu en dan de oorsprong van klezmer, of muziek van Roma en Sinti in terug hoort. Bhangra to the MAX? Moet je het albumn 'AlphaBhangraPsychedelicFunkin' van Recycler horen, jezus christus, wat is dit sterk, een ware trip, geweldig! Om het geheel een beetje voorzichtig te laten indalen, tot slot de schitterende elektrobigbandjazz van Tovy Meshoulam met 'Acoustics', genieten piepels!!!
Tot de volgende sessie!
Veel plezier verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten