Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 januari 2014

Failliete gemeenten: wethouders speelden 'grondspeculantje', of u nu maar even de beurs wilt trekken!

Het verhaal over gemeenten die met veel te duur aangekochte gronden in hun maag zitten wordt steeds groter. Vier provincies overwegen gemeenten binnen hun grenzen te helpen, middels een 'grondfonds', daar gemeenten failliet dreigen te gaan, men verwoord dat met: 'de gemeenten dreigen onder curatele gesteld te worden.....' ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Natuurlijk bent u de sjors, immers provincies zijn geen bedrijven, als zij al gelden verwerven, buiten de belasting om, is dat het resultaat, van eerst uitgegeven belastinggeld. In Overijssel alleen zou het gaan om bedragen met een totaal, dat kan oplopen tot 500 miljoen euro!!!!!

Erger is het feit, dat de gemeenten tot 2007 die veel te duur aangekochte gronden, voor een nog hogere prijs verkochten, waarmee de wethouders (door verkiezingen aan de macht gekomen) een gigantisch aantal burgers, op hoge kosten hebben gejaagd, met hun koophuis. Met andere woorden: die wethouders zijn samen met de bouwmaffia en de financiële maffia, verantwoordelijk voor de huizenbubbel en daarmee voor de grote ellende waar veel huizenbezitters en werkloze bouwvakkers zich nu in bevinden!!!

Benieuwd hoe dit in Den Haag zit, waar PvdA bouwmaffiawethouder Norder, denkt dat hij, zelfs na de aanvang van de crisis in 2008, een lapje grond van 120 vierkante meter (10 bij 12 meter) kan verkopen voor € 48.000,-- en dat is meteen het minimale aantal meters dat je moet kopen!!!! Deze grond ligt aan de Escamplaan, grond waar hij eerst woonwagenbewoners afdonderde en vervolgens probeerde die grond voor goud te verkopen aan z'n grote vrienden van de bouwmaffia..... Daar dit niet lukte vanwege de 'ingetreden' crisis, startte hij de verkoop van deze grond in kavels, een stuk grond, 5 kilometer vanaf het centrum, liggend aan 2 kanten tussen een industrieterrein en er loopt een vierbaans doorgaande weg naast......... Intussen heeft deze megalomane zak, het voor elkaar, dat er ook koopappartementen worden gebouwd op die grond. Norder, die voor zijn vertrek dit jaar, net als Duivesteijn*, een monument wilde en dat krijgt, het wordt pal naast het monument voor Duivesteijn (het Haagse stadhuis) opgetrokken, een muziekforum voor de prijs van 180 miljoen euro..........  Terwijl een groot aantal Hagenaars afhankelijk zijn van de voedselbank...... Naast de kapitaalvernietiging van de bestaande markante gebouwen op het Spui, waar toeristen van heinde en verre naar komen kijken, geeft dit de burgers van Den Haag weer een hele berg extra fijnstof, bovenop de gigantische berg fijnstof die Norder, de bouw en sloopwethouder al heeft 'losgemaakt' in deze stad....... Zo heeft Norder een gigantisch aantal goede en goedkope sociale huurwoningen laten slopen, om daar veel te weinig en veel te dure huizen voor terug te bouwen, let wel, Norder is een PvdA wethouder!!!!!

*Deze Duivesteijn (nu in de Eerste Kamer), voormalige PvdA wethouder o.a. in Den Haag, die al net zulke nauwe banden met de bouwmaffia onderhield, als Norder, was verantwoordelijk voor de bouw van het Haagse stadhuis, vanwege ruzie over de financiering trad Duivesteijn in 1989 af als wethouder in Den Haag, later durfde deze hufter, samen met een ander, het boek: 'Het Haagse stadhuis, bouwen in een slangenkuil', uit te geven........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten