Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 januari 2014

Barbara Baarsma: 'contracten van korte duur, houden de werknemers scherp....'

Hoorde afgelopen zondagmiddag een deel van een eerder BNR programma, waarin helleveeg Baarsma zich uitliet over arbeidscontracten. Volgens deze neoliberale tyfustrut zouden werknemers alleen nog contracten mogen krijgen voor de duur van 5 jaar, dit pleidooi blijft deze hufter maar herhalen. Dat houdt de werknemers scherp en ze zullen zich beter inzetten.......... Dit durft deze asociaal te zeggen, terwijl de arbeidsproductiviteit in Nederland, vergeleken met andere EU landen, zo ongeveer het hoogst is!!!

Je kan de stelling van dit 'intellect' ook omdraaien, maar dat snapt hufter Baarsma natuurlijk niet, zij heeft immers nooit in een normale baan gewerkt, om maar eens drie tegenargumenten te geven: als je een contract van 5 jaar hebt, waarom zou je dan de laatste paar jaar niet 'de kantjes eraf lopen?' Of: gezien de arbeidsmarkt, moet je na 3 jaar al beginnen met solliciteren op een andere functie, ook al niet echt een stimulans, om je voor de volle 100% in  te zetten. Bovendien, als je een beter betaalde baan kan krijgen, zal je je oude werkgever eerder verlaten. Om nog maar te zwijgen over een goed draaiend bedrijf, met bijvoorbeeld 50 medewerkers, als daar om de haverklap nieuwe werknemers ingewerkt moeten worden, zal dit juist ten koste gaan van de arbeidsproductiviteit.

Tot slot: banken zullen niet staan te springen om werknemers een hypotheek te verstrekken, als van meet af aan vaststaat, dat die werknemers na een paar jaar, misschien wel op straat staan. Daar zal Baarsma wel over zeggen, dat de overheid en pensioenfondsen maar garant moeten staan voor de risico's, normaal toch.....?

Barbara Baarsma? Een asociale vol-idioot!!! Ja ik weet 't een Germanisme, maar wel een mooi Germanisme!
Hier nog een link naar wat wetenswaardigheden betreffende Baarsma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten