Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 17 januari 2014

Muzikaal recept voor een totaalverbod op verdere verrampenering van de oerwouden op onze wereld

Een nieuw geneeskrachtig recept van jouw eigen blogdokter en muziekdruïde Pietje Pisser, de man die sessies geeft via het internet, op het moment dat het jou uitkomt. Het enige dat je hoeft te doen, is de opgegeven muziek geheel afluisteren, volume en bas zo hard mogelijk, zonder gehoorschade op te lopen en/of boze buren aan je deur te krijgen...... Je loopt wel grote kans op een grote bijwerking, na een aantal sessies zal je merken, dat je de wereld anders gaat zien en niet meer voor zoete koek neemt wat je dagelijks wordt 'voorgeschoteld'. Niets om bang voor te zijn dus, integendeel, het geeft je kracht om je te gaan verzetten, tegen de 'bestuurders' van het grote gekkenhuis in Den Haag en die van de wat kleinere in je eigen omgeving, de misnisters, ha! ha! ha! ministers, staatssecretarissen, de bedrijven lobbyisten van de Eerste Kamer, de burgemeesters, wethouders en laten we tussenlaag, de gekkenhuizen van de provincies niet vergeten, met hun politiek bestuur!

Vandaag ontving ik het recept per zeppelin-drone, onze druïde schijnt ziek te zijn geworden in de cel, niets om over in te zitten, zo vertelde hij middels de speakers van het vliegend tuig, waar ook een camera op zit. Hij had opvallend weinig praatjes, viel me op.
Welnu het recept: Chris Rea met 'Country Blues', één van 10 albums uit zijn box 'Blue Guitars', een mooi album, om lekker bij weg te zeilen, dacht niet echt één van z'n zeik-achtige nummers, die aan vroeger doen denken, te hebben gehoord, mooi album!! Nu de 'boogaloo' blues van Captain Beefheart en het eerste deel van het compilatie-album 'Electricity', een mooie doorsnee van zijn werk, met een paar bijzondere nummers, natuurlijk steengoed!!!! Arno (Hintjens) neemt over, met zijn gelijknamige album, prachtige rockwavejazz, met duidelijk psychedelische ondergrond,  uit België, een album waar blues zeker niet op ontbreekt, een groots album van de man uit Oostende!!!! (de link geeft niet het album, maar de muziek is wel 'vreselijk' mooi en goed, zoals gewoonlijk bij Arno!). Nu we toch in België zijn: Jesus Volt en 'Electro Button Funky coXXX', psychedelische swamp bluesrock van top niveau!!!! De hoogste tijd voor Morphine en 'Cure for Pain', de waanzinnig mooie bluesjazz op psychedelische ondergrond, van de helaas veel te vroeg overleden Mark Sandman (en zijn geweldige band). Volgens mij zag ik net z'n naam al ergens staan, natuurlijk mag The Jon Spencer Blues Explosion niet ontbreken, hier het album 'Now I Got Worry', psychedelisch, experimentele bluesrock, van grote hoogte, en zoals gewoonlijk veel lol met deze geweldige band!!!! (alweer niet het album, ach, alles is goed van deze bluespunker!). Zusters en broeders het eind nadert, niet zozeer van de wereld (hoewel, als de mens zo doorgaat....), maar van dit recept en deze bluessessie, Little Axe en 'The Wolf That House Built', zwaar psychedelische blues van Skip McDonald en z'n maten, een ode aan de bluesgigant en legende Howlin' Wolf, meer dan prachtig, genieten piepelzzz!!!!
Dat was weer een mooie reis, niet? Een reis waar je geen tickets, treinen, vliegtuigen en weet ik wat nog meer bij nodig hebt! Tot de volgende keer, of die daar net voor, of na, zie maar en véééééééél plezier!

BRAP!
                                                                    HAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten