Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 29 januari 2014

MVO, ofwel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, hip dus zorg dat je er bijkomt!

Vanmorgen bij BNR's slijmkwijl Paul van Liempt, de directeur van de nationale kennis- en netwerkorganisatie MVO Nederland, Willem Lageweg, die het meerjarenprogramma Ambitie 2020 presenteerde. 'People Planet Profit', klonk het gewichtig een aantal keren uit de keel van deze grootgraaier. Geen maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder winst, aldus Lageweg........ Nee, en geen eigenaar van een kledingbedrijf, die niet telkens probeert zijn/haar kosten op schunnige manier te drukken!!!

Op ADHD manier (ook dat is hip tegenwoordig, bovendien kan de interviewer dan moeilijker in de gaten houden, wat er gezegd wordt..) legde Lageweg uit, hoe je maatschappelijk verantwoord moet ondernemen. De kwestie Ploumen - CoolCat kwam nog even bovendrijven, daar zei Lageweg uiteindelijk over, dat er in de kledingindustrie de laatste jaren grote stappen zijn gezet. Hij bedoelde hier: grote stappen in eerlijker produceren, met aandacht voor het loon en de arbeidsomstandigheden in ontwikkelingslanden.......... ha! ha! ha! ha! ha! Nou dat hebben we gezien Lageweg, o.a. in Bangladesh.......... 'De laatste jaren?' De textielindustrie ligt (excuseer) godverdomme al 40 jaar onder vuur en telkens weer wordt er gezegd, dat er stappen zijn genomen en even zo vaak, of zelfs vaker, werd en wordt je geconfronteerd met vreselijke misstanden en rampen zoals in Bangladesh vorig jaar, waar de slavenarbeiders, gevangen in een afgesloten brandend gebouw, op gruwelijke manier omkwamen .........

We zetten stippen aan de horizon, zo stelde Lageweg, zoals de stip 2020. Ook vertelde deze knurft, dat het Nederlanders aan ambitie ontbreekt....... ha! ha! ha! ha! Nou dat valt wat betreft 'niet verantwoord maatschappelijk ondernemen', heel erg mee, grote stukken oerwoud, die in Zuid-Amerika zijn platgebrand door Nederlandse tuinders, het telkens weer zoeken naar zo goedkoop mogelijke arbeid, zonder een greintje empathie voor de werknemers die slavenarbeid mogen verrichten voor de Nederlandse markt, enz. enz. Ambitie genoeg Lageweg, net als de bedrijven die zich duurzaam durven te noemen, maar dat allesbehalve zijn, al was het alleen maar om klandizie te trekken, behoorlijk ambitieus als je het mij vraagt!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten