Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 januari 2014

Muzikaal recept tegen antihomowetten, of die nu in Oeganda, Nigeria of Rusland van kracht zijn, het is gvd 2014, niet 1835!

Hier weer een sessie in de levenslange reeks van blogdokter en druïde de luxe P. Pisser. Sessies die heel simpel te volgen zijn, simpel naar de opgegeven muziek luisteren, zo hard mogelijk plus de bas op 100, maar natuurlijk zonder iemand anders, of je oren te pesten! Meer plezier in je leven met de recepten van de dr., geneeskrachtige recepten (muziek is een uiterst krachtig medicijn) om je geest mee te verruimen en te ontdoen van kortzichtige burgerlijkheid, fascistoïde muizenissen en de bak bagger, die de politiek en de media dagelijks over je heen sodemieteren. Naar een betere wereld met de recepten van dr. P!

Schrok me vandaag weer een ongeluk, toen de dr. z'n belachelijke zeppelin-drone bijna liet ontploffen voor m'n tuindeur, althans daar leek het op, de geitenbreier heeft een extra (direct X)bas speaker gemonteerd op het vliegend tuig, en hij speelde een ontploffing af, toen ik bijna bij de deur was aangekomen, de ouwe zak! De volgende keer, blaas ikzelf het onding op!
De dr. begint deze vandaagdag met het album 'Beginnings' uit de 10 delige box 'Blue Guitars' van Chris Rea, heb in het laatste recept al een en ander vertelt over Rea, dit is een mooi album, waarin hij verhaalt over de onmenselijke slavernij en wat het betekend moet hebben voor deze mensen, die van hun geboortegrond naar de VS werden vervoerd (als ze de tocht al overleefden...). Let op bij de 'linkpagina', aan de rechterkant van de pagina staat een berg bagger van Rea, zie ook mijn vorig bericht.  Ik heb op dit album niet echt een minpunt gehoord, zoals bij het andere deel, dat ik besprak. Een mooi album, van een kundig muzikant en componist!!! Nu terug naar het echte begin van de blues, althans, dat geluid klinkt als een 'Big bang' nog steeds door in de muziek van o.a. Ali Farka Toure met 'Savanne', een album waar, als ik me niet vergis, Ry Cooder aan meewerkte, schitterend!!! (speciaal voor 'onze' militairen die zinloos worden uitgezonden naar het land van Toure, Mali, zij kunnen er tenslotte niets aan doen, dat ze door het waanzinnige kabinet Rutte 2 worden uitgezonden!). Nu we toch in de buurt zijn, gaan we meteen door naar Amadou Mariam en hun album 'Se Te Djon Ye', deze 2 blinde artiesten haalden een paar jaar geleden een succes met een nummer, geproduceerd en met medewerking van Manu Chau, luister goed en hoor, hoe geweldig deze muziek is!!!!! Zo nu is onze dr. pas goed op dreef: Bakongo! met 'Drumming Music For Dancers', weet niet hoe de band eruit ziet, maar ze hebben 'Engelse' namen, de band speelt trommelmuziek uit Cuba, Haiti en een paar Afrikaanse landen, zoals Nigeria. Bakongo staat voor een stam van de benedenloop van de Kongorivier er wordt Kongo gesproken een Bantoetaal, maar lullig genoeg staat er geen nummer uit dat gebied op dit album..... Niet getreurd, het is zonder meer een prachtig album met hypnotiserende ritmes en probeer maar stil te blijven zitten (of liggen)!!!!! Over drummen en Nigeria gesproken: Fela Ransome-Kuti and The Africa 70 with Ginger Baker (drumgod van o.a. Cream) en het al even in trance brengend album 'Live', genieten piepelzzz!!!! Nu iets geheel anders (hoewel?): Moodorama en 'Music For Collapsing People', uiterst psychedelisch, een album met wel degelijk hypnotiserende ritmes, al is het op een iets andere leest, ach maakt 't uit, uiteindelijk komt toch alles uit Afrika, begreep de wereldbevolking dat maar wat meer............
Dat was 't weer, veel plezier en laat je er niet onder krijgen!

BRAK?                             BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten