Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 23 januari 2014

WK voetbal, de Nederlandse ambassadeur in Brazilië: "het lijkt er echt professioneel aan toe te gaan...."

De Nederlandse ambassadeur in Brazilië, Kees Rade, was op 16 januari te gast bij BNR slijmkwijl Paul 'jaaaaa' van Liempt. Na 10.00 u.  ging het gesprek nog even over de bouw van stadions en de omstandigheden waaronder gewerkt moet worden, waar een arbeider als top van de ijsberg, het leven verloor. Daar zei Rade over: bij de bouw van de stadions zijn de arbeidsomstandigheden beter, dan bij andere projecten en als je naar Zuid-Amerika kijkt, zijn de arbeidsomstandigheden in Brazilië het best...... Hoe hij weet, dat bij de bouw betere arbeidsomstandigheden worden gehanteerd, stelde hij later, dat hij daar 'wel eens gaat kijken..........' Daarnaast, alsof dat er toe doet, als mensen worden uitgenomen en zich (bijna) letterlijk doodwerken..... Zoals gezegd, de ambassadeur vertelde dat hij die bouwplekken wel eens ziet en 'het lijkt er toch echt wel professioneel aan toe te gaan........." ha! ha! ha! ha! ha! ha!

'Het milieubewustzijn is hoog in Brazilië', aldus de ambassadeur....... Ja dat bleek toen het Braziliaanse parlement de illegale houtkap legaliseerde, door de strenge wetten, omtrent illegale houtkap en het gebruik van de grond daarna, fiks af te zwakken!!! Volgens de ambassadeur zijn er juist grote vorderingen gemaakt, 20 jaar gelden verdween er jaarlijks 22 miljoen vierkante kilometer oerwoud, dat is nu 'nog maar' 6 miljoen vierkante kilometer....... ach ja, verwaarloosbaar, die 6 miljoen vierkante kilometer, de centen gaan tenslotte voor een leefbare wereld!! Overigens vermoed ik, dat de ambassadeur zich vergist in de getallen, maar dat er veel te veel wordt gekapt, is meer dan duidelijk!

Over het verdwijnen van straatkinderen, volgens mensenrechtenorganisaties en andere deskundigen, zijn speciale militaire politieteams daar verantwoordelijk voor, die gaan 's nachts op jacht en er zijn al veel kinderen spoorloos verdwenen, daar lulde de ambassadeur maar snel overheen. Al had hij toevallig die morgen gelezen, dat er 12 of 14 jongeren geëxecuteerd waren teruggevonden, waarschijnlijk een wraakactie door de militaire politie, daar er een paar dagen eerder een politieagent was omgekomen........... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten