Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 januari 2014

Toeslagen moeten afgeschaft worden volgens Michaël van Straalen

De nieuwe voorzitter van het MKB, u weet wel, de organisatie voor het midden en kleinbedrijf, die onder haar naam, met haar logo, mensen laat besodemieteren, deze voorzitter Michaël van Straalen, hield vandaag in het FD een pleidooi om alle toeslagen af te schaffen. Toeslagen voor avond, weekeinde en nachtdiensten, gezien de bedrijven die het mkb vertegenwoordigen, doelt deze grootgraaier natuurlijk vooral op de werknemers, die zich 'helemaal scheel verdienen', in supermarkten, horeca en de schoonmaakbranche, u weet wel, van die figuren, die zomaar het schandalig hoge bedrag van € 8,-- per uur verdienen..........

Dat werken buiten reguliere uren overdag, invloed hebben op conditie, gezondheid en gezinsleven, maakt van Straalen natuurlijk geen bliksem uit, hij vergadert tenslotte ook wel eens 's avonds, ook al is dat tegen een onvergelijkbaar salaris......... Volgens van Straalen kunnen die kosten niet meer uit, nee voor je het weet, moet zo'n ondernemer in een auto van maar € 50.000,-- rijden, i.p.v. één die € 100.000,-- kost, dat wil en kan je zo'n ondernemer toch niet aandoen?!!
Overigens stellen deskundigen, dat die paar euro extra, voor zwaar onderbetaald personeel, niet de kosten zijn, waarop bedrijven over de kop gaan, het is veeleer het beleid in bedrijven*, of oververtegenwoordiging op de markt, om nog maar te zwijgen van het desastreuze afbraakbeleid gevoerd door Rutte 2.

Als bedrijven extra omzet maken, dus meer verdienen, door hun openingstijden te verruimen naar avond- en weekeind-uren, is het niet meer dan logisch, dat het (onderbetaalde) personeel daar meer mee verdient! Datzelfde geldt voor feestdagen, geen ondernemer opent zijn zaak op die dagen, als er geen winst te behalen is.

Weer veel fanatisme bij BNR en 'grappen' op Radio1, zoals nieuwslezers die 's nachts moeten werken en daar niet of weinig extra voor krijgen, alsof die mensen werken voor € 8,-- per uur...... Paul van Liempt, had vanmorgen de directeur van het Concertgebouworkest, daar verheugde hij zich van te voren al flink op, jammer voor deze neoliberale slijmkwijl, maar musici zijn nu eenmaal aangewezen op tijden, dat anderen vrij zijn, bovendien, verdienen die 'iets' meer dan € 8,-- per uur........

*Zo ook de kosten van consumpties in de horeca, voor een glas bier betaal je zomaar 3 euro (6,60 in oude guldens!), in crisistijd, verlies je dan vanzelf veel klanten en zoals u weet, er is geen horecaondernemer die de prijzen verlaagt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten