Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 17 januari 2014

Dijksma: we moeten trots zijn op de Nederlandse landbouw en intensieve martelveehouderij!

De zin in de kop klopt natuurlijk niet, althans wat betreft de intensieve martelveehouderij, het woord veehouderij mijdt Dijksma als de pest. Dijksma was vandaag met haar domme dindonghoofd te gast op de 'Grüne Woche', de grootste Europese landbouwbeurs in Berlijn. Voor de radiomicrofoon van BNR zei ze in Duitsland, dat wij de nummer 2 exporteur van de wereld zijn, 'dat mag wel eens gezegd worden in Nederland', aldus de opgeblazen dombo. Welnu dat wordt vaak genoeg gezegd in Nederland, bijvoorbeeld als het gaat om het kappen of verbranden van oerwoud, om daar voedsel voor de intensieve martelveehouderij te produceren, -of als het gaat om antibiotica gebruik, als is dat met de helft teruggedrongen, stelt dit maar weinig voor, als je berekend om hoeveel dieren het gaat, die met dit middel worden gevoerd, -of als er weer eens een voedselschandaal is, zoals poepbiefstuk enz.

Wat Dijksma bedoelt met 'daar wordt weel eens anders over gesproken', is dat er teveel kritiek is op die sector, zoals hierboven door mij gedaan, we moeten niet zeuren als er een paar duizend mensen voor hun leven zijn opgescheept, met bijvoorbeeld de Q-koorts (waar ook mensen aan overleden), het is goed voor de economie, dus.........., of dat er straks geen antibiotica meer is, en er straks veel meer mensen overlijden aan zaken als longontsteking, het is nu eenmaal goed voor de economie, dus......... Of het verdwijnen van oerwoud en de gigantische vervuiling door de veesector, niet alleen bij het platbranden van oerwouden, maar ook het transport naar Nederland, het transport van dieren zelf, of de 'eindproducten...', ach het is goed voor de economie, dus help de wereld maar naar de kloten........ Of de uiterst onbeschofte en wrede manier van het behandelen van de dieren in de intensieve martelveehouderij.........
Echt zaken om trots op te zijn.........
Opvallend dat de beurs 'Grüne Woche' heet, veel van de huidige landbouw en zeker van de veeteelt, heeft hoegenaamd niets met 'groen' te maken, integendeel!!!

Dijksma vertelde nog even, dat wij met z'n allen meebetalen aan die beurs in Duitsland (subsidie), zoals onze overheid nog steeds een berg belastinggeld in de landbouw en intensieve martelveehouderij steekt......

Benieuwd of de PvdA propagandamachine, de VARA, middels Vroege Vogels aanstaande zondag aandacht aan de uitspraken van Dijksma besteedt..... de vraag stellen, is deze beantwoorden, niet dus!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten