Pagina's

donderdag 2 januari 2014

Muzikaal recept tegen de uitzending van militairen naar Mali

Ondanks dat het vandaag, weer een nadere dag is dan gister, heeft blogdokter en druïde Pisser, kans gezien, om naast al zijn omvangrijke andere taken, die hij omvangrijk (qua omvang) uitvoert, het volgende geneeskrachtige recept te maken. Dat moest ik melden van onze ouwe, ijdele gek, terwijl hij alleen muziek afspeelt en opschrijft welke muziek dat is, gelukkig heeft hij wel een gulden greep als het om muziekcombinaties gaat. Combinaties die je brein aan het werk zetten, terwijl je tegelijkertijd kan ontladen en opladen, kom daar maar 's voor bij een elektrische fiets of auto! Met de recepten van de dr. P naar een humane wereld, waar geluk de belangrijkste drijfveer is en ongelijkheid echt niet meer bestaat!!!

Geheel in hippie tooi, alsof het hoogzomer is, kwam de dr. vanmorgen mijn straat in gescheurd, 'Time Is Tight' van Booker T & The MG's, uit z'n windpijporgelfiets persend, vol verwondering en gelach werd hij nagestaard door de spaarzame voetgangers, die zich op dit 'onchristelijk' tijdstip op straat bevonden. Redelijk vrolijk gaf hij het recept af en bond me op 't hart de nieuwsberichten te volgen, "er staat al weer iets moois, te gebeuren", aldus onze oude actievoerder en plaag van de politiek. Benieuwd wat hij nu weer in petto heeft, voor 'onze' volksvertegenwoordigers, in wiens schoenen ik niet graag zou staan, gezien dr. P's geschiedenis met deze leugenachtige oplichters.......
Vandaag begint de dr. met Soft machine en hun album 'Third' een mooi album voor de donkere dagen, al kwam het album uit in de zomer, tijdens het Kralingen Popfestival in 1970, het eerste meerdaagse popfestival in Nederland. 'Third' werd als première gedraaid op zaterdagmiddag 28 juni, in de tent van Veronica's Lex Harding (bwèh!), die toen nog wel progressieve muziek draaide. Een sterk psychedelisch jazzpoprock album!!! Nummer 2, over psychedelisch gesproken: Pink Floyd met 'The Piper At The gates Of Dawn', deze band speelde op Kralingen, als ik me niet vergis (was behoorlijk brak brap!) maandag morgen een uur of 5! (Het programma liep 'wat' uit) Maar god wat was het goed, net als dit, legendarische eerste album van de band, waarvoor Syd Barrett het overgrote deel van de nummers schreef, deze geniale man, wiens geest zo in de knoop raakte. Op Kralingen speelde de band ook één of twee nummers van dit album, pláááktiek!!! Door met Van Der Graaf (Generator) de band van alweer zo'n genie, Peter Hammill en zijn maten, dit keer met het album 'The Quiet Zone/The Pleasure Dome', één van hun schitterende, psychedelische albums, deze uit 1977, genieten mensen!!! Nog meer psychedelica met Tuxedomoon en hun album 'Half Mute', aangevuld met de EP 'Scream With A View', later als 1 album uitgebracht, geweldige muziek!!! Met een flinke stap naar 2010 en psychedelica via een iets andere benadering: Flying Lotus (Steven Ellison), waanzinnig getripte elektronica van eenzame hoogte (hoewel?). Tot slot doet dr. P er nog een schep bovenop met The Bloody Beetroots met 'Romborama', een schitterend experimenteel acidhouse album, uiterst krachtig!!! (pas op voor een o.d.!).
Veel plezier!

BRAP!                                                                                BRABBERDIEBRAPRAK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten