Pagina's

woensdag 8 april 2015

Mathieu Segers, 'Europa deskundige' voor TTIP......

Op Radio1 doet men over het algemeen zijn/haar best de bevolking op te lichten over het TTIP 'vrijhandelsverdrag' (vrij voor de ondernemers, bepaald niet voor de consument, of de overheid). Afgelopen maandagmiddag rond 14.40 u. was het weer zover: Mathieu Segers, aangekondigd als 'Europa deskundige', liet z'n gedachten de vrije buikloop gaan..... Deze schoft stelde in 'iets andere' bewoordingen, dat het gezeik over dit verdrag nu maar eens afgelopen moet zijn, precies zoals met de mensenrechten, die bij bepaalde productieprocessen in het geding zouden zijn, of  gezeur over niet gegarandeerde voedselveiligheid, als we akkoord gaan met dit verdrag....... Nee, hoe kom je erbij, neem de 'vrijhandelsverdragen' die de VS al heeft gesloten met meerdere landen, of groepen van landen, daar zijn handelsbeperkingen voor producten wat betreft productie en/of voedselveiligheid geruimd, en de consument of overheid, die bepaalde producten op die gronden niet wenst, wordt keihard afgestraft in 'particuliere' rechtbanken, waar openheid een vies woord is!!!!!!!!

Volgens Segers (ook 'christen?' het zou me niet verbazen...) is het nog lang geen gelopen race, dat die privé rechtbanken er komen, want zo stelt hij: ook in de VS is men daar tegen....!!! ha! ha! ha! ha! Ja en de groep die ertegen is, is zo groot, dat dergelijke verdragen, zoals gezegd allang praktijk zijn!!!

Segers vindt het 'indianenverhalen' over ongebreideld kapitalistisch geweld, dat we met dit verdrag definitief zouden binnenhalen.... ha! ha! ha! ha! Nee, je moet het humaan, sociaal, maatschappelijk verantwoord gedrag noemen, wat je importeert met dit soort verdragen, waar het belang van de ondernemer ver voor gaat op dat van de consument, of de landelijke-, regionale- en lokale overheden!!!! Europa heeft de steun (die dit verdrag zou opleveren) hard nodig, daar we het anders zullen verliezen van de rest van de wereld, zo lepelde de dwaas op...... ha! ha! ha! ha! Dit terwijl de claims dat dit verdrag zoveel werk en geld zou opleveren, allang door (echte) deskundige economen naar de prullenbak zijn verwezen!!!

We kunnen ons niet veroorloven een verdrag met Rusland of China te sluiten, aldus Segers, die niet door heeft, dat we al verregaande verdragen met China hebben.... ha! ha! ha! Nee, met deze 'landen' willen we geen verdrag, aldus Segers, die daarom stelt dat we "keihard moeten onderhandelen" met de VS over TTIP. Segers zei, dat de PvdA al in de stress is geschoten over dit verdrag.... ha! ha! ha! De lul is zo kundig onderlegd, dat hij nog steeds niet doorheeft, dat wat de PvdA zegt, iets heel anders is dan de praktijk laat zien!! Neem Ploumen, die heeft al minstens 120 keer openlijk verzekert, dat het TTIP (verdrag) onze soevereiniteit niet zal aantasten, alsof zij daar in EU verband ook maar iets in te brengen heeft...... ha! ha! ha! ha!

Segers is geen 'deskundige' dat blijkt wel en van de VS heeft hij al helemaal niets begrepen, de republikeinen hebben daar de meerderheid in de senaat en het congres, die laten het TTIP verdrag met de EU echt niet uitkleden, tot een niveau wat ons in Europa uitkomt........ Bovendien zijn er meer dan voldoende politici zowel op landelijk gebied, als in de EU, die ofwel openlijk, dan wel bijna openlijk lobbyen voor grote bedrijven, ook zij hebben niets tegen dit verdrag!!
Allemachtig wat een enorme aarsmade, die Segers, de vuile neoliberale oplichter!!!

Lees ook over de gekleurde visie van deze flapdrol, wat betreft Oekraine, klik daarvoor op het label 'Mathieu Segers', onder dit bericht. Voor meer berichten over TTIP en/of Ploumen, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Zie ook: 'Kees Boonman keihard uit de bocht: de publieke opinie is een met de VS te vergelijken macht....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Toevoeging op 7 mei 2015: per abuis noemde ik Mansveld, als PvdA politicus, dat moet uiteraard Ploumen zijn..... Al heeft Mansveld al wel een paar keer aangegeven achter het TTIP verdrag te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten