Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 juni 2012

Bankiers: inkomens en de maatregelen

De topman van Goldman Sachs verdiende in 2011 maar liefst 16 miljoen euro per jaar. Hommen, topman van ING, verdient de lieve som van 1,4 miljoen euro per jaar, maar ziet af van een bonus ter waarde van 1 miljoen euro. Voor dit alles levert hij dan ook waanzinnige prestaties, zo zit ING voor vele miljarden in de Spaanse bagger vast. Zalm verdient 'maar' 750.000 euro per jaar, en dat bij staatsbank ABN Amro, die niet actief mag concurreren, maar daar gewoon schijt aan heeft. De klootzak bedenkt met zijn team zelfs trucs, om klanten lang te binden aan de bank, terwijl we over een paar jaar een banknummer krijgen, dat net als het burgerservicenummer, je leven lang blijft bestaan, zodat je makkelijk kan overstappen van bank en dat wil grootgraaier Zalm niet.

En wat zijn de maatregelen die Nederland en de EU hebben genomen, nadat de banken ons in de stront hebben laten zakken? De salarissen moeten gematigd zijn, maar er is geen bovengrens gesteld. In plaats van de bonussen, als corrumperend instrument geheel te verbieden, dat was 10 stations te ver, mag de bonus nooit meer zijn dan het vaste loonaandeel, dus voor Hommen 1,4 miljoen.....
Dat zal ze leren! of toch niet.........

Wie mag er hardst bloeden voor al deze ongein, het disfunctioneren en ronduit misdadig gedrag? Juist! de grote onderlaag, die het water al aan de lippen staat.

Trouwens waarom zou je iemand, die goed verdient nog een bonus geven, hij/zij verdient toch goed?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten