Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 juni 2012

Sterf! zorg zelf maar voor je oude dag

De voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, 'de heer' Meijerink*, maakte vandaag bekend, dat ouderen in de toekomst zelf verantwoordelijk zijn voor hun oudedagszorg. Daar is met de vergrijzing en de groeiende zorgkosten gewoon geen geld meer voor, aldus de voorzitter. Deze hufter pleit nog net niet voor verplichte euthanasie van ouderen met een laag inkomen, maar als dit soort figuren hun zin krijgen, zal het daar daadwerkelijk op neer komen, gedwongen euthanasie (al is het dan gedwongen door de omstandigheden).

Nee, als je miljarden in de vuile disfunctionerende bankensector steekt, of uitgeeft voor een mislukte straaljager, of de bouwmaffia de vele miljarden gestolen geld laat houden, of de farmaceuten de maatschappij laat leegvreten met veel te dure medicijnen, enz enz., dan hou je inderdaad geen stuiver over voor waar het echt om gaat in het leven: een fatsoenlijk leven voor iedereen.

*Dezelfde Meijerink kwam eerder al met het advies, om bepaalde groepen, die risicogedrag vertonen, uit te sluiten van zorgverzekeringen, echt een lekkere asociale tyfusklootzak dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten