Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 juni 2012

Belastingontduiking door nieuwe 'regels'

Sinds in 2008 de belastingregels voor bedrijven werden aangepast, uitgaan van vertrouwen en minimale controles, loopt de belastingdienst naar schatting miljarden mis door foute belastingaangiftes. Staatssecretaris Weekers, het VVD leeghoofd met 0,0 kennis van belastingen (of wat dan ook), erkent dat er minder belastinginkomsten zijn, maar betwijfelt of dat iets met de nieuwe regels te maken heeft. Het is toch zo, dat er in de geschiedenis van de mensheid nog nooit voorvallen zijn gemeld, waarin bedrijven de boel belazeren?
Vandaar dat we de grote onderlaag laten bloeden, voor mismanagement, corruptie en diefstal op grote schaal, door het bedrijfsleven en de overheid.......

Doordat buitenlandse bedrijven de belasting in eigen land ontduiken in Nederland, tegen een prettarief van rond de tien procent, ontkomen die bedrijven aan een normale vennootschapsbelasting in Nederland van 25%, dat zou bij een belastingaanslag van 25% (altijd nog een stuk lager, dan in ons omringende landen), onze schatkist maar liefst minimaal 12 miljard per jaar opleveren!
Weekers pakt liever de zwakste groepen, dan dat hij een eerlijk belastingtarief zou invoeren, of zoals gezegd, de belastingaangiften van bedrijven fatsoenlijk te controleren. De lul wacht een onderzoek af, naar deze praktijk, dat is als wachten op een onderzoek, terwijl de hele wereld al weet waar het aan schort, steker nog, dat had men al kunnen weten bij de invoering, waar belasting ontduiken mogelijk is, zal dat gebeuren, zoals de buitenlandse bedrijven, die hier 'kantoor houden' maar al te goed weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten