Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 juni 2012

Tandenbleken aan regels

De Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), wil het tanden bleken aan banden leggen, zo zou het percentage waterstofperoxide flink omlaag moeten. Tanden bleken is slecht voor tanden, vandaar. De NVWA zou zich ook druk moeten maken over 'whitening' tandenpasta's, daar mag je volgens goede tandartsen maximaal 1 keer per week je tanden mee poetsen, hetzelfde geldt voor de borsteltjes van elektrische tandenborstels, met die kwalificatie.

Maar de NVWA kan zich nog beter inzetten voor een verbod op suikers en kankerverwekkende zoetstoffen, terwijl deze organisatie toch al jaren op de hoogte moet zijn van de heilzame werking van 'stevia', een natuurlijke zoetstof, die het gebit niet aantast, niet kankerverwekkend is, geen calorie aan voedsel of frisdrank toevoegt, dus goed tegen obesitas en tot slot een prima middel tegen het ontstaan van diabetes. Dat zal de NVWA niet snel doen, daar dit tegen de belangen van grote bedrijven en daarmee van een groot aantal politici ingaat.

Ach, als het gaat om economische belangen versus volksgezondheid, wint de eerste het meestal in de politiek....

Zie in dit kader ook mijn vorige bericht, over Kamp en leefgedrag, wel de consumenten straffen, maar de producenten mogen de grootste troep op de markt brengen, als het gaat om etenswaren en frisdranken.

Ondertussen wordt de tandzorg steeds verder teruggedrongen uit het basiszorgpakket, met heel veel dank aan de VVD, zoals de huidige minister van Volksgezondheid, de stoephoer Schippers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten