Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 juni 2012

Afghanistan, oorlogsmisdaden toen en nu

Gisteravond was de film 'Charlie Wilson's War' te zien op tv (redelijk goede film). Een film die het verhaal vertelt van het congres lid uit de VS, die de Taliban met kapitalen wist te steunen in hun strijd tegen de sovjet overheersing van 1979 tot 1989 (In de film wordt over Moedjahedien gesproken, als zouden dit heilige strijders zijn, het betekent simpel: strijder). Het argument voor die steun was destijds de oorlogsmisdaden, die de sovjets begingen in Afghanistan, de film laat zien, dat de belangrijkste reden, de vrees voor de groeiende invloed van de sovjets was. Toen steunde Pakistan, onder het dictatorschap van Zia ul- Haq, de Taliban, een klacht die nu ook door vele hooggeplaatste VS politici en militairen, wordt geuit. Na het vertrek van de sovjets, wilde Wilson Afghanistan steunen in de wederopbouw, o.a. door de bouw van.... scholen!

Nu vecht de VS tegen de Taliban, inclusief een fiks aantal oorlogsmisdaden en begrijpen ze, na meer dan 10 jaar zinloze strijd, dat de Taliban de toekomstige machthebbers zullen zijn in Afghanistan. 
De scholen, die Nederland heeft gebouwd in Afghanistan, zijn voor een deel nog in gebruik als school, nou zeg maar madrassa, natuurlijk alleen voor jongens. Deze week werd bekend, dat het 'opbouwwerk' in Afghanistan, wordt mogelijk gemaakt met een moderne vorm van slavernij, in de steenindustrie aldaar....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten