Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 10 juni 2012

NOS: geldverspilling en schofferingen

De NOS heeft schijt aan de crisis, het kan niet pompeus genoeg, gezien alle aandacht voor en de manier van het presenteren van sportevenementen de afgelopen en komende tijd. Maar ook naast de sport, heeft de NOS geen probleem met geldverspilling. Zo was afgelopen week (Nieuwsuur 5 juni jl.) Saskia Dekkers weer in Griekenland te zien, niet dat dit haar standplaats is, of dat ze een studie deed naar het huidige Griekenland, of zelfs maar de taal spreekt, nee Dekkers heeft op basis van Joost mag weten wat voor eigenschap, een gouden baan (het zal wel iets met benen en wijd te maken hebben). In een reportage, die als gedegen werd aangekondigd, berichtte zij over het succes van de Gouden Dageraad, de Griekse neonazi's en hun jacht op illegalen. Niet zo gedegen, dat ze inging op de oorzaak van dat succes, hé Dekker, wat dacht je van het uitpersen van de 'gewone' Griek, uitpersen ten behoeve van de internationale financiële wereld en de politiek die e.e.a. grondig hebben verpest, terwijl die 'gewone' Griek werkelijk geen cent meer kan ophoesten. De NOS durft dat niet eens, bang om voor links uitgemaakt te worden, de geschiedenis leert, dat in tijden van crises, partijen die minderheden aanwijzen als schuldigen aan veel ellende, flinke successen kunnen boeken, zie de fascisten van de PVV.
Gelukkig voor Dekkers, trof ze in haar 'gedegen reportage' een paar Grieken, die Engels spraken, kon ze tenminste tegelijk in beeld met de geïnterviewde.....

Erger nog, dan deze vreemde gang van zaken rond de 'reizende correspondent' Dekker, is de schoffering van de echte correspondenten, die in de landen waar Dekker te zien is, wonen en werken. Zoals in dit geval Conny Keesen, mocht deze om de een of andere reden niet kunnen werken, is er altijd Ingeborg Beugel nog, die werkelijk heel wat meer verstand van zaken heeft, dan het blatende schaap Dekkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten