Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 juni 2012

ZZP, zorrug dat je er bij komt!

Vandaag maakte het CBS cijfers betreffende ZZP inkomens over 2010 (?!?) bekend. Veel aandacht in de pers voor het verschil in inkomen van vrouwelijke en mannelijke ZZP'ers, respectievelijk:
€ 15.000,-- en € 26.000,--. Natuurlijk worden daar mooie verklaringen bij gegeven, maar het is eens te meer duidelijk, dat het glazenplafond in Nederland, niet een paar millimeter dik is, maar minstens een meter.

De cijfers maken tevens duidelijk, dat de naar het land van de fabelen verwezen verhalen, dat ZZP'ers vooral aan de onderkant van het 'loongebouw' te vinden zijn, direct teruggehaald kunnen worden, je kan niet anders doen, dan concluderen, dat ZZP'ers inderdaad lage inkomens verdienen. De verhalen dat veel ZZP'ers dat gedwongen zijn, is al vaker aangetoond, en gezien de gemiddelde inkomens, kan je niet anders, dan (nogmaals) concluderen, dat ook dit klopt.

Een woordvoerder van ZZP Nederland durfde bij BNR nog te zeggen, dat de verhalen over ZZP'ers in problemen, niet kloppen. Nee, als ze inderdaad een halve ton, of meer verdienen per jaar niet, maar je maakt mij niet wijs, dat wanneer je, laten we zeggen € 28.000,-- per jaar verdient en je betaald aan woonlasten meer dan € 800,-- per maand, waarnaast je nog een gezin moet onderhouden, je niet in de financiële problemen zit. Hoe zit het trouwens als je ZZP'er bent en je bent failliet gegaan, met deze aanduiding? M.a.w wordt je na een jaar, na dat faillissement, nog meegerekend als ZZP'er?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten