Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 juni 2012

Griekenland, de verkiezingen en de reders

Neo Dimokratia (zusterpartij van het CDA) heeft de verkiezingen in Griekenland gewonnen, u weet wel de partij die het land naar de afgrond bracht, de politici van die partij logen de hele wereld voor met hun cijfers, de partij van christelijke grootgraaiers. Het is voor de gewone Griek niet te hopen, dat zij werkelijk een regering kunnen vormen, ze zijn nu al ver genoeg van huis en totaal uitgekleed.

Op BBC World Service was vanmorgen een vertegenwoordiger van de Griekse reders te horen. Deze hufter is boos op stemmen in Griekenland, die willen dat de reders ook in eigen land belasting gaan betalen. De Griekse reders varen bijna zonder uitzondering onder een andere vlag, o.a. van de Nederlandse Antillen. Voordeel: schijt aan rechten voor zeevarende arbeiders, schijt aan veiligheidseisen, een minimale belastingdruk onder de vreemde vlag en als laatste een lekker laag loon voor het personeel.

Het is als met veel Griekse en andere Zuid-Europese bedrijven, die hier 'kantoor houden', belastingontduiking in eigen land, tegen een prettarief, dat net de 10% overstijgt, terwijl de 'normale' vennootschapsbelasting hier 25% bedraagt!

Nee, het is normaal, dat mensen, die werkelijk niets meer hebben, bloeden voor de welgestelden, die de boel naar de kloten hebben geholpen en op grote schaal de belasting ontduiken.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten