Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 juni 2012

Oranje plastic tyfuszooi

Het is deze week 'plastic week', dus aandacht voor de gigantische productie van en vervuiling door plastic. Onlangs liet het CDA nog eens weten echt een duurzame partij te zijn, onder hun beleid is de belastingheffing op verpakkingen afgeschaft en nu wil het CDA het statiegeld op petflessen afschaffen, echt punten van waanzinnige zorg voor het milieu, door deze rentmeesters van god. Op Radio1 (kotszomer) presenteerde ene Willemijn dit onderwerp vanmorgen, aan de studiogast, die aandacht vroeg voor het terugdringen van plasticproductie*, zei deze huppelkut, dat ze er niet aan moet denken, dat haar de oranje plastic hebbedingetjes i.h.k.v. het EK voetbal ontzegd zouden worden. Want een huis is pas gezellig, als je na verblijf van 1 uur in dat huis, de rest van de dag met een oranje waas voor de ogen loopt. Jezus christus wat een ongelofelijk leeghoofd.

Niet alleen is het misbruik van oranje plastic in 'voetbaljaren' gigantisch, maar ook het zwaar milieuvervuilende vuurwerk laat weer flink van zich horen, alsof die ene nacht niet genoeg is, de nacht waarop de 1 en 2 hersencelligen meer vervuiling de lucht in slingeren, dan ze het hele jaar door doen, en dat is inclusief de vervuiling door de industrie......

Zie ook mijn vorige bericht over de milieutop in Rio.

Muziektip: 'It's almost christmas again' van The Chandler Travis Philharmonic (overigens een geweldige en leuke cd waar dit nummer op staat: 'Kitty').

*Ook de 'plastic soep' in de oceanen kwam aan bod in dit gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten