Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 20 juni 2012

De grote euro leugen

Als het om de euro en het voortbestaan van deze munt gaat, hoor je constant het cliché, dat we economisch zo veel hebben aan de euro, uitspraken meestal gedaan door politici of andere bestuurders. Gisteren was het de beurt aan Wellink, de oud president van de Nederlandse Bank, op BNR na 9.30u. Deze murmelende disfunctionerende CDA kloot denkt, dat er buiten zijn partij en een aantal rechts-conservatieve idioten, nog mensen zijn, die hem serieus nemen, na al de grote fouten die hij maakte.

Wat heeft de euro ons allemaal gebracht, buiten het betalen met één munt, binnen de euro landen?
De economische cijfers, laten na de invoering van de euro een langzame maar gestage daling zien.
De Nederlandse burger werd na het aantreden van het 1ste kabinet Balkenende, door deze gemuteerde Zeeuwse kleiaardappel, zoet na zuur beloofd. De prijzen werden na invoering van de euro zo ongeveer verdubbeld en het beloofde zoet veranderde langzaam in zoutzuur.

De vergroting van het aantal euro landen, heeft ons, na de bankencrisis in de VS, een gigantische bankencrisis in het euro gebied gegeven, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Er worden nu miljarden euro's in Zuid-Europese schuldenlanden gestoken, miljarden die bij nader inzien vooral van belang zijn voor onze banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, zodat zij het totaal fout geïnvesteerde geld daar, niet of niet helemaal verliezen. Elke weldenkende econoom weet, dat een land als Griekenland bijvoorbeeld, nooit de 'geleende' miljarden van de EU, kunnen terugbetalen, dus deze 'reparaties' komen vooral op het bord van de grote onderlaag van de Europese bevolking. Sparen is vrijwel zinloos geworden, doordat de rentepercentages de inflatie niet of nauwelijks evenaren.

Onze eigen economie is in tussen in een krimp geraakt, mede door het desastreuze beleid van het kabinet Rutte en de economie zal nog verder krimpen als je de laatste cijfers van het consumenten vertrouwen ziet (vandaag gepubliceerd), zeker gelegd naast het onlangs gesloten Kunduz-, oranje- of lente-akkoord, met dank aan de 'oppositiepartijen' D66, GL en CU.

De enige echte opleving van de economie de laatste 10 jaar, is met name bereikt door giga economische groei in de BRIC landen.

Naast de euro leugen, willen dezelfde politici en een groot deel van de financiële wereld, de bevolking laten geloven, dat de huizenbubbel in stand te houden is, een bubbel, die jaarlijks een beslag van 12 miljard op de belastingpot legt. Het slachtoffer van deze leugen, die elke echte econoom beaamt, is de huurder, met grote snelheid wil men de huren op het achterlijke hoge niveau van de koopmarkt brengen, een niveau dat minstens voor de helft uit gebakken lucht bestaat. Met dit alles wordt ook nog eens de bouwmaffia gesteund, deze georganiseerde misdadigers hebben vrijwel straffeloos honderden miljarden gestolen van de gemeenschap.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten