Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 juni 2012

VVD wil volksverlakkend de hoge hypotheken, deels aflossingsvrij, behouden

In het VVD verkiezingsprogramma staat, dat de VVD hypotheken hoger dan de waarde van het huis, wil behouden. Voor starters wil de VVD de eerste 5 jaar aflossingsvrij houden, bovendien wil de VVD het inkomensperspectief als leidraad voor hypotheekverstrekking behouden. Alsof er geen kredietcrisis is en er ook nooit is geweest.

Dit vasthouden aan scheve hypotheekverstrekking (en de meer dan achterlijke) aftrek van hypotheekrente, is de reden, waarom de VVD bij de laatste verkiezingen won en deze lijn wil men vasthouden. Pure volksverlakkerij, dat weet men dondersgoed bij de VVD, aangezien deze constructies de huidige huizenbubbel hebben gecreëerd en vooralsnog in stand houden. Regels, die bij nog wat meer tegenwind, die de VVD samen met het CDA en de oranje-, Kunduz-, of lente-coalitie, aan het veroorzaken is, niet te handhaven zijn. Ga maar na, zo'n 700 miljard euro hypotheekschuld, waar nog niet de helft aan echte onroerendgoed waarde tegenover staat. Een jaarlijkse aanslag op de belastingpot voor de hypotheekrenteaftrek van maar liefst 12 miljard euro.

Niet vreemd, dat wij het, onder leiding van de VVD, in vergelijk met de ons omliggende landen, veel slechter doen (met dank aan het CDA, de PVV, D66, GroenLinks, en de CU).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten