Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 7 november 2012

Jeroen Wielaert over de verkiezingen in de VS

In het programma Lijn 1, had Wielaert vanmorgen VS deskundige Frans Verhagen in de uitzending, dit om na te kaarten over de verkiezingswinst van Obama. Wielaert is een nitwit, zoals de luisteraars met meer dan 2 hersencellen intussen meer dan voldoende begrepen zullen hebben, vandaar (alweer) een groot aantal ongelofelijk domme uitspraken, zo noemde hij de rechts-conservatieve hufter Leon de Winter (de man die zich ook achter psychopathische kickboksers schaart), een goede analist als het om de VS gaat. Wielaert haalde het ongelofelijke flutartikel van de Winter in de Telegrof van afgelopen zaterdag aan, waarin de Winter stelt, dat nog vier jaar Obama een ramp is, in tegenstelling tot de laatste 3 republikeinse presidenten, die een waanzinnig heilzaam beleid voerden voor de VS (dat laatste zijn mijn woorden, maar dat deze republikeinen het land meermalen financieel aan de rand van de afgrond brachten, is een feit). Verhagen maakte met enkele woorden gehakt van het de Winter artikel.

Natuurlijk begon Wielaert weer over zijn vakantie in de VS. Ook is Wielaert zeer geporteerd van de pretgeschiedkundige van Rossem, dat zal niemand verbazen, maar ook deze 'deskundige' werd feilloos gefileerd door Verhagen, waardoor deze, terecht een tree of tien lager op de 'deskundigen-ladder' werd neergezet.

Aan het eind van het programma ging Wielaert pas echt plat op z'n bek, toen hij Verhagen vertelde, dat hij de redactie opdracht had gegeven, de exportcijfers van Nederland naar de VS op te snorren. Omdat Wielaert alles wat hij zegt, doet op een manier van een sinterklaasgedicht lezer uit de 50er jaren, struikelde hij over z'n eigen zin en zei precies het tegenovergestelde, dus de export van de VS naar Nederland. Verhagen was intussen zo geïrriteerd door deze kwast met z'n domme gelul, dat hij Wielaert de mantel uitveegde, ha! ha! ha!
Wielaert probeerde er nog een interessant einde aan te breien, met de woorden 'day after' en 'morning after', een zin die hij niet kon afmaken, daar de Radio1 promotie ellende er dwars doorheen toeterde, heerlijk mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten