Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 2 december 2012

Geschiedvervalsing, niet alleen door Mak

Geschiedvervalsing lijkt wel internationaal in de mode te zijn, in Nederland het laatste voorbeeld, het flutboek van Mak 'Reizen zonder John' (lezen zonder Geert, is een makkie)*. Nadat onze voormalig 'premier en geschiedkundige' Balkenende voorstelde, de archieven over de 2e Wereldoorlog niet te openen in 2050, maar gewoon te vernietigen, de bevolking zou eens achter de kwalijke rol komen, die het koningshuis speelde tijdens WOII (en dat terwijl er tegen die tijd niet 1 overlevende is, die deze oorlog bewust meemaakte).

Afgelopen donderdag op de BBC het programma 'The Dark Ages: an age of light' van Waldemar Januszczak. Deze lamlul stelt, dat de vroege middeleeuwen juist een tijd van grote ontwikkeling en grote artistieke prestaties waren. Dus dat de christenen heel Europa overnamen en hun wil oplegden aan een ieder, dus ook aan kunstenaars en architecten; hield je je niet aan de regels, liep je grote kans vermoord (geëxecuteerd) te worden. Kunst en wetenschap mocht alleen beoefend worden, als deze tot meerdere eer en glorie van de verzonnen godsdienst leidde....

Wat niet zegt, dat er geen mooie dingen zijn gemaakt in die tijd, maar om het een periode van grote ontwikkeling en grote artistieke prestaties te noemen, gaat een station of 100 te ver.

* Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/11/geert-mak-het-lezen-zonder-mak.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten