Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 10 december 2012

Hans Goedkoop en de VOC Gouden Eeuw

Gistermorgen was Hans Goedkoop, de 'pret-geschiedkundige', te horen in het Radio1 programma OVT, hij was daar om te spreken over de nieuwe serie 'De Gouden Eeuw', die hij presenteert. De idee voor deze serie was ontstaan, na de opmerking van Balkenende over 'die trotse VOC mentaliteit'. Goedkoop zat de 'geschiedkundige' Balkenende nog even goed te lullen, door te zeggen, dat Balkende daar niet de ellende geschiedenis van de VOC mee bedoelde, Goedkoop: "waar gehakt wordt, vallen spaanders", maar de dynamiek van de VOC en de toenmalige maatschappij, was wat 'geschiekundige' Balkenende bedoelde. Om dit onmiddellijk te logenstraffen, zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2010/06/bakellende-weet-een-grap.html
De dynamiek van grote corruptie, of die van de grootgraaiers, of bijvoorbeeld de dynamiek van het decimeren van de bewoners van de Banda eilanden (onderdeel van de Molukken), om het monopolie op nootmuskaat te beschermen, werden in 15 jaar tijd, 14.400 van de 15.000 eilandbewoners vermoord door de VOC, dat zijn wel erg veel spaanders en dat is nog maar 1 van de vele slachtpartijen, die de VOC aanrichtte..... De dynamiek van het alles opzijzetten voor zoveel mogelijk winst.

Volgens Goedkoop kunnen we van deze serie ook leren, niet meer te zeuren over de huidige crisis, 'die is niet zo erg, als men denkt', aldus deze enorme flapdrol, met uiteraard een veel te hoog inkomen.

2 opmerkingen:

  1. Heb net het eerste halfuurtje gezien van de serie. Wat een gewauwel! Schermvulling die nergens toe doet en ook nog kinderachtig in beeld gebracht. Veel Belgen en maar zeuren over ene Marnix die het volkslied schreef. Nee, Goedkoop snapt er weinig van en heeft waarschijnlijk nog nooit een goede BBC documentaire gezien of hij denkt dat het zo niet moet en dat hij het beter kan. Ik ben weg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem, ben het geheel met u eens. Hoorde zojuist, dat deze serie maar liefst 1,7 miljoen euro heeft gekost.....

    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen