Pagina's

zondag 9 december 2012

Muzikaal recept tegen stigmatisering, vervelende miljonairs beurzen en waterverspilling

Een geneeskrachtig recept van jouw persoonlijke blogdokter, teneinde een afweer te creëren, tegen alle leugens, die je deze week weer over je uitgedonderd krijgt. Let wel! De recepten van de dokter, zorgen voor een goede ordening en opslag van alle leugens, die politici gebruiken, in jouw brein, zodat je ze op een later tijdstip onmiddellijk kan oplepelen (succes verzekerd!).

De dokter start het recept met het album 'Struggle of Play' van Five On Fire (een wat suffe naam, die godbetert door Radio5 is gekaapt en waar men de luisteraar de komende week gaat vervelen). De naam mag dan wat suf zijn, de muziek is dat allerminst, prachtige jazz met een hier en daar psychedelisch 'geurtje'.
Baker Gurvitz Army neemt het stokje over met 'Elysian Fields', een mooi tijdsdocument van de voormalig drummer van The Cream en Blind Faith (van wie later meer), een album met psychedelische pop/rock, hier en daar een suffe tekst (z.a. in 'The Gambler' en 'Dreamer'), die je kan overslaan, of concentreer je op de muziek, die 'niet geheel' verkeerd is. Uit hetzelfde jaar, 1975, het album 'America's Choice' van Hot Tuna, de band van Jefferson Airplane zanger, gitarist Jorma Kaukonen. Mooie ingetogen rock/funk/blues met een rauw randje (lekkere fuzz!). Een mooie tonijn, die je niet met rust hoeft te laten, zoals de tonijnen in de wereld zeeën, die het ondanks alle aandacht, steeds moeilijker krijgen, nog een paar jaar en de mensheid heeft de totale uitroeiing van deze mooie dieren op het geweten, alweer een waanzinnig resultaat dus!
Bovendien is bijvoorbeeld een goedgemaakte vegetarische sushi, 100 keer lekkerder, dan de variant met tonijn-kadaver. Over Fuzz gesproken: Adrian Belew met 'Lone Rhino', deze zanger/meestergitarist zette hiermee zijn eerste stap op het solopad, prachtige rock met een psychedelische ondergrond, skitterend!
Tied veur Ween met het eerste deel van 'Shinola', wat nog te zeggen, dan pas op dat je er niet in blijft, jezus wat een humor, gecombineerd met muzikaal vakmanschap! Het nummer 'Big Fat Fuck' speciaal voor het fout gestrikte CDA varken de Jager, die samen met Rutte en het andere tuig van Rutte 1, de economie in een krimp kreeg, het werkloosheidsrecord brak, door de 1 miljoen-grens te slechten, een top aantal faillissementen faciliteerde, de armoede liet oplopen tot ver over een miljoen personen, bakken belastinggeld in bodemloze putten donderde, enz. enz. Het nummer 'Gabrielle' is een duidelijke verwijzing naar Thin Lizzy, van wie later meer in dit theater. Hoofdgerecht vandaag: Box Of Frogs met 'Floordiving' schitterende elektronica, triptrance de luxe! Toet: Tangerine Dream met 'Tangines Scales' uit de box 'The Electronic Journey', laat je meevoeren op de betoverende klanken van TD, soms iets te gelikt, maar over het geheel genomen, heel mooi en bijzonder rustgevend, zelfs als je het spijkerhard afspeelt.

Alles geheel afspelen op ABN, voor het beste resultaat!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten