Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 9 december 2012

Pensioen deskundigen aan het woord: zandzakken voor de deur

Vier december jl. bij Pauw&Witteman weer een rondje ouwehoeren over de pensioenen met een 'deskundige'. Deze stelde, na zoals tegenwoordig gebruikelijk is, de ouderen min of meer af te hebben geschilderd als uitvreters en jongeren als het slachtoffer, dat jongeren zelf zullen moeten sparen voor hun oude dag, ha! ha! ha! ha! ha!, dat schiet lekker op, sparen.....

Er rest maar één ding te doen met de pensioenen, of eigenlijk met de pensioenfondsen: breng deze organisaties terug naar wat het ooit was, een organisatie, die het belang van de leden dient, i.p.v. de belangen van de top van die fondsen, het aandelenkapitalisme, ondernemers (cadeaus in de vorm van het terugstorten van door werkgevers betaalde bijdragen) en de overheid (graaien in de gespaarde gelden voor het dichten van begrotingsgaten).
Pensioenfondsen, die geleid worden door mensen met een normaal inkomen i.p.v. een gigantisch graai-inkomen, fondsen met normale gebouwen i.p.v. peperdure designgebouwen (die men meestal na 20 jaar zat is), en vooral nooit meer gegok op de beurzen met de gespaarde gelden van de leden. Natuurlijk is in die fondsen 'nieuwe stijl', de inbreng van de leden, van wezenlijk belang.
Kortom grote schoonmaak is geboden, met pijlspoed!

Met dank aan Appie (Alkmaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten