Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 2 december 2012

Van der Geld over belastingverlaging voor bedrijven en belastingverhoging voor werknemers

In de Volkskrant een  artikel over de belastingverlaging voor bedrijven, in 1980 betaalden die nog 48%, dat is de laatste 10 jaar verlaagd naar 25%. Voor werknemers is de belasting de laatste 10 jaar met 44% verhoogd, dit is buiten de verhogingen voor waterschap, riool, auto (ik hoop dat deze cijfers dan wel rekening houden met auto's die belastingvrij rijden), de btw verhoging en accijnsverhogingen op tabak en benzine.
Volgens Jan van der Geld (!) hoogleraar aan de universiteit van Tilburg (voorheen de KUT) is daar financieel niets mis mee, wij zijn heel belangrijk voor houdster- en hoofdkantoren (het huftertje bedoeld belastingontduiking elders, z.a. Griekse bedrijven, waardoor de Nederlandse burger mede mag opdraaien voor de ellende daar, laat de VVD daar maar eens een grote bek over opentrekken, i.p.v. Griekse burgers te 'bashen'). Maar van der Geld gaat nog veel verder: belastingdruk voor bedrijven en werknemers vergelijken, is als het vergelijken van appels met peren, "de belasting moet ergens vandaan komen......" Waar haalt deze enorme klootzak het lef vandaan, hij is o.a. gespecialiseerd in economie, fiscale economie en nog een paar belastingrechtelijke  takken, maar morele en ethische kwesties vallen daar zo te horen geheel en al buiten. Deze econoom vindt het dus prima dat Nederland door het gevoerde, desastreuze beleid al bijna 2 jaar een economische krimp heeft, meer dan 1 miljoen werklozen (als je bijstandstrekkers en mensen die hun rechten op die uitkering hebben verloren, meerekent), met een record aantal faillissementen, nee haal de belasting maar bij mensen, die nog iets, of geheel niets meer kunnen inleveren.
Wedden, dat de lul, die een behoorlijk aantal lintjes heeft, een 'goed katholiek' is (heeft ook een orde van Vaticaanstad), leuk trouwens dat zoveel organisaties, deze verdediger van het graai- en 'ontduikkapitalisme' hoog hebben zitten. Van der geld kreeg n.b zelfs als eerste de majoor Bosshardt prijs voor een betere samenleving....

Je kind zal godverdomme maar les krijgen van deze tyfuslul.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten