Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 7 maart 2013

Sander Dekker weer Cito ingedut

De jaknikkende VVD superkleuter Dekker leek onlangs wakker te zijn geworden, toen hij de Onderwijsraad om advies vroeg over veel te kleine scholen. Of het is 'm daar dat succes in z'n knikkebol geschoten, of hij is weer ingedut en wil mooie sier maken voor zijn neoliberale klotepartij, althans iets ander kan je niet concluderen. Wat is er aan de hand? Dekker wil de Cito-scores van scholen bekend maken. Alsof de kinderen al niet genoeg onder druk staan, om zo goed mogelijk te presteren met deze toets, worden de scholen op deze manier ook nog eens onder druk gezet, waardoor de leerlingen indirect nog verder onder druk komen te staan, werkelijk ongelofelijk dom. Scholen zijn geen productiebedrijven, kappen met die onzin!

Uw Azijnpisser ontving gisteren een animatiefilm over scholing. Uit onderzoek blijkt dat 98% van de kinderen van 3 tot 5 jaar hoogbegaafd is, als het om de belangrijke dingen in het leven gaat, dat percentage nam in 10 jaar tijd dramatisch af.
Het is een bijzonder leuk filmpje (jammer genoeg alleen te volgen als u Engels verstaat), waardoor je na het zien ervan, grote vraagtekens kan zetten bij zaken als een Cito-toets, het is ook in Nederland al lang bekend, dat de Cito-toets eigenlijk geen barst zegt over de prestaties en stand van kennis van/bij de leerling, zeker wat betreft de leerlingen, die door prestatiedruk slecht presteren, maar normaal gesproken goed presteren.
Hier de link: http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten