Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 2 augustus 2013

Motivaction: ouderen en jongeren, niet gemotiveerd een stap extra te zetten

Motivaction, het bureau voor onderzoek en strategieontwikkeling, liet vandaag weten, dat uit onderzoek blijkt, dat jongeren tot 25 jaar en ouderen, niet geneigd zijn, om i.h.k.v. de crisis een extra stap te zetten, dus harder te werken, of eens wat langer te werken. De oudere werknemers zijn uit teleurstelling vaak niet gemotiveerd en jongeren zouden te verwend zijn, aldus kraaide men vanmorgen bij BNR, het radio-onderdeel van de Telegraafgroep.

Werkelijk ongelofelijk! Weet Motivaction niet, dat de arbeidsproductiviteit, in Nederland op tophoogte ligt? Logisch dat je, als je je 'de blubber' werkt, geen zin hebt om er nog een schep bovenop te doen, zeker als je ziet, dat Rutte 2 de economie toch wel naar de kloten helpt en met een beetje 'geluk' jouw baan komt te vervallen. Of als je al een paar jaar geen loonsverhoging hebt ontvangen, terwijl de top zich jaarlijks minimaal 10% extra toe-eigent.

Jongeren tot 25 jaar, hebben voor het grootste deel geen vast werk, verdienen voor het grootste deel ver onder het normale minimumloon, hebben 0,0 rechten (als ze al een contract hebben, is dat bovendien een nul-uren contract), moeten maximale flexibiliteit accepteren, daar ze anders op straat worden geschopt. Vraag me trouwens af, welke jongeren onder de 25 door Motivaction zijn onderzocht. Zo hebben jongeren in de levensmiddelenbranche geen keuze, als de baas zegt, dat ze nog een 'uurtje' moeten doorwerken (zonder extra loon), doen ze dat, daar ze anders...... ontslagen worden!
Wat een belachelijk rapport!!!!!
Is het de bedoeling van Motivaction, nog even wat extra haat tegen jongeren en ouderen te zaaien? Jezus christus!!!!

Op 4 juli 2015 heb ik de kop ingekort, daar deze niet helemaal duidelijk was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten