Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 7 mei 2014

Guusje ter Horst bewaakt uw cyberveiligheid en privacy...... Zet uw telefoon en laptop maar bij het vuilnis!

Gistermiddag was PvdA volksverlakker ter Horst te horen bij Radio1. Ter Horst leidde gisteren een 'expertmeeting' rond 'cyberintelligence en publiek belang' in de  Eerste Kamer. En dat 'publiek belang' dient ze geweldig, als je haar woorden goed beluistert, zegt ze dat de overheid juist meer bevoegdheden moet krijgen, om de privacy van de burgers te waarborgen....... ha! ha! ha! ha! Ter Horst zegt minder bevoegdheden, maar legt uit, dat je daarom juist heel breed moet screenen, maar dan heel snel wat van belang is, eruit vissen en de rest weggooien. Dat zou via een heel ingewikkeld systeem moeten, die filtert eruit wat van belang is, zonder dat daar een mens aan te pas komt....... Maar wel via de geheime diensten... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, die geheime diensten zijn ook zo goed te vertrouwen, op hun woorden en afspraken, waar de commissie stiekem 'toezicht op houdt', zij kijken of de diensten zich aan de wet houden, maar waar ze daarna nooit meer, met wie dan ook, over mogen spreken...... ha! ha! ha! ha! Over dat ingewikkelde systeem zei de voorzitter van de 'expertmeeting' ter Horst, dat die zo ingewikkeld is, dat u en ik daar niets van begrijpen......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Jezus en dan wel denken, dat je het publiek kan uitleggen, dat ze niets te vrezen hebben, na alle schandalen, waarbij de Nederlandse AIVD en MIVD hun gestolen gegevens, van datzelfde Nederlandse publiek, zelfs doorgeven aan de NSA in de VS!!! Ter Horst durfde het zelfs over doelmatigheid te hebben, terwijl één ding intussen meer dan duidelijk is, deze gigantische inbreuk op de privacy levert geen ene bliksem op, behalve frustratie bij de burger, die zich intussen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, bespied voelt*....... Ter Horst wilde nog wel kwijt, dat ze iets voor het Belgische systeem voelt, waar er vooraf door parlementariërs wordt gekeken, of iets mag ja of nee, terwijl de commissie stiekem hier, alleen achteraf een oordeel mag vellen, waar ze vervolgens niets mee kan........ Dat zou als eerste moeten ter Horst en die commissie stiekem moet verdwijnen, dit zou openbaar moeten, in het belang van het publiek! Dat is geen probleem, namen en plaatsen in documenten kunnen zwart gemaakt worden, zo is er pas echte controle mogelijk, met eventuele sancties bij overtreding!!

Kortom ter Horst snapt er niets van, maar is ervan overtuigd, dat we het goed kunnen controleren..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

*Er zou eens gekeken moeten worden, wat hier de gevolgen van zijn, bijvoorbeeld, zijn er mensen die hier zo naar van worden, dat ze niet meer kunnen fucntioneren, of minder goed functioneren.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten