Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 mei 2011

Smeerpijp Kamp over arbeid

Zondag zat de rechtse VVD smeerlap Kamp in Buitenhof, gastvrouw Polak (met alweer een nieuw jasje) begeleidde op onnavolgbare wijze het gesprek met haar enge handjes. Met extra kotszakken bij de hand volgde ik het gesprek. Het is duidelijk dat Kamp vindt dat arbeid het belangrijkst in het leven is (hoe was het ook alweer? Arbeit macht ....). Volgens Kamp worden de mensen ouder en gelukkiger en dan kunnen ze best wat langer werken. Aan zwaar werk wil deze rechtse hufter niets doen, dat is niet te bepalen volgens hem, wat de een zwaar vindt.... godsamme wat een schoft! Een groot deel van de bevolking wordt niet ouder dan pakweg 20 jaar geleden, dat zijn de laagopgeleiden (en laagbetaalden), die in de vuilste en meest instabiele wijken in de grote steden wonen, maar aan die mensen heeft het vingerlikkende schoftentuig van de VVD de schijt. Flexibiliteit en participatie zijn 'speerpunten' in het 'beleid' van Kamp. Flexibiliteit is handig, geef de werknemers een proeftijd van 5 jaar, liever nog 10 jaar, na een jaar of 7 is bij de meesten de arbeidslust behoorlijk gedaald, nou dan schop je ze desnoods na 9 jaar de deur uit. Bijkomend voordeel, de kans op klokkenluiders wordt een stuk minder, 2 vliegen in 1 klap!
Participatie van 50+ vindt Kamp dus ook belangrijk, het is nu al zo dat 40+ al moeite heeft aan de bak te komen, daar heeft Kamp al een plan voor, de werknemers van 40+ ontsla je, na een korte tijd belanden deze mensen in de bijstand, dan zet je ze gedwongen aan het werk. Voordeel: normaal verdienden deze mensen wel tot € 2.000,-- per maand, nu kunnen ze datzelfde werk voor € 800,-- per maand doen, welke werkgever wil dat niet?!!
En met dat laatste is precies gezegd waar het om draait bij Kamp: het onderste uit de kan halen voor zijn rechtse vriendjes: de rijken, de ondernemers en parasiterende managers.

Kamp verdedigde het niet langer belasten van ondernemers voor de pensioenpremie van werknemers als een zegen voor de belastingpot. Doordat werkgevers die premie niet meer betalen hebben ze minder aftrek bij de te betalen belasting, goed hè! Even later heeft Kamp het over de vermindering van de premieopbrengst, het is duidelijk Kamp wil dat iedereen, die ouder wordt dan 70 jaar, zelf voor zijn pensioen gaat zorgen, ach diegenen die dat niet kunnen, kloppen maar bij het Leger des Heils aan.
Met dank aan Polak niets over de cadeaus die in de jaren 90 werden uitgedeeld aan de bedrijven, die de pensioenfondsen afroomden en niets over het vergokken op de beurs van de door werknemers gespaarde gelden.

En dan durft de schoft Kamp nog te zeggen, dat de bezuinigingen zo worden uitgevoerd, dat de belastingbetaler er zo min mogelijk van merkt.............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten