Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 april 2012

Amnestie voor Bouterse

Gisteravond in Nieuwsuur advocaat Spong op bezoek, hij liet daar zijn licht schijnen over de amnestiewet inzake de 'decembermoorden', gepleegd door de bende van (en met) Bouterse, die in het Surinaamse parlement wordt behandeld. Spong verbaast zich over het stilzwijgen van VVD kakellul Rosenthal in deze zaak. Terwijl zo ongeveer alle westerse mogendheden zich boos maken over deze zaak, was het tot vandaag doodstil bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het was Spong dus nog niet opgevallen, dat Rosenthal stille diplomatie bedrijft, ongelofelijke, waanzinnige doodstille diplomatie.
'Crisisbeheerser' Rosenthal is blijkbaar geschrokken van de uitlatingen, die Spong deed, want vandaag liet hij weten het niet eens te zijn met een eventuele amnestie voor Bouterse en het andere geteisem waarmee hij zich omringde in de jaren 80.

Wat betreft het commentaar van de VS op deze wet: zij kunnen beter de eerste duizend jaar de bek houden over dit soort zaken, er is geen president van de VS te bedenken, die niet doordrenkt was met het bloed van onschuldigen en dan niet eens alleen in eigen 'land'. Bloed van heel wat meer slachtoffers dan het aantal dat Bouterse heeft gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten