Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 4 december 2012

Hypotheekschuld leugens

De politieke hufters en 'economen' die zeggen, dat de huidige hypotheekschuld van 700 miljard euro te handhaven is, liegen hun ogen uit hun hoofd. Ten eerste komen ze met het argument, dat Nederlanders veel spaargeld hebben (daar zitten ook heel wat huurders tussen) en we moeten volgens deze figuren niet vergeten, dat er ook huizenbezit tegenover staat, ja, alleen is dat bezit zwaar overgewaardeerd, met minstens 50%, zelfs op de huidige prijs, die al gezakt is. Vandaar dat men nu als de bliksem de huren op een zo hoog mogelijk niveau wil brengen, het liefst op hetzelfde niveau als de veel te hoge huizenprijs, sterker nog, terwijl de huizenprijs is gezakt, laat uw overheid de huren gewoon door stijgen.

Steeds vaker wordt onze hypotheekschuld onderwerp van gesprek in Europa en daarbuiten. Vergeet niet, dat op grond van onze hypotheekschuld de status van de banken en van Nederland afgewaardeerd kan worden. En reken maar, dat we dat zullen merken, het maakt nogal verschil of wij 1% rente betalen, of meer dan 4, of zelfs 5%, op staatsleningen.
Kortom, politici en economen die deze fabel in stand proberen te houden, zijn zonder meer kwaadaardig te noemen, het is dan ook zaak, te kijken wat deze figuren te winnen hebben, bij het zo lang mogelijk in stand houden van de huizenbubbel in Nederland, want dat is het!
Ik kan u alvast verklappen, dat die redenen niet zo fris zijn........

Hetzelfde kan je zeggen over de hypotheekrenteaftrek, de maatregelen die Rutte 2 neemt, zijn volkomen ontoereikend, met dat belachelijke halve procent en dan het grootste deel van de aftrek in stand houden op termijn.

Rutte 2 zou beter werk kunnen maken, van het zoeken naar een oplossing voor de hypotheekschulden van de burgers, als de huizenbubbel uiteindelijk implodeert, want dat zal uiteindelijk gebeuren. Maar Rutte 2 kijkt net als Rutte 1 naar de korte termijn, waardoor de ellende per dag groeit. Rutte 1 heeft een economische krimp gecreëerd, die ondanks gegoochel met rekenmethodes, voortduurt. Dit waanzinnige resultaat, door ronduit waardeloos beleid, heeft bovendien gezorgd voor meer dan 1 miljoen werklozen en een record aantal faillissementen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten