Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 9 januari 2014

Asbestbrood, mmmmmmmmmmmmmm heerlijk!

Drie jaar geleden heeft de Gezondheidsraad de norm voor blootstelling aan asbest verlaagd, dus de burger zou aan nog minder asbest blootgesteld mogen worden....... ha! ha! ha! ha! Te gek voor woorden, je zou helemaal niet meer aan asbest blootgesteld mogen worden, verlaging van de norm is dus een wassen neus, immers de kleinste hoeveelheden zijn al kankerverwekkend. Maar het kan nog gekker: deze norm is niet eens door de overheid geïmplementeerd, m.a.w. de overheid vindt zelfs, dat u best aan hogere hoeveelheden blootgesteld mag worden. Vanmorgen werd bekend, dat bij een grote broodbakker, die o.a. AH en Jumbo van brood voorziet, er resten van asbest zijn gevonden in het brood........ Dit asbest is vrijgekomen uit de ovens, die met asbest zijn geïsoleerd (dat zouden er 3 van de, in totaal, 12 ovens zijn.

De arbeidsinspectie schijnt niet te controleren op ovens met dit asbest, terwijl dit wel bekend was, ook bij Sociale Zaken........ Eén medewerker van deze bakker heeft asbestkanker opgelopen door die ovens. De 'bakker' in kwestie, Bakkersland in Waalwijk, wist al 20 jaar geleden van dit asbest, maar ondanks dat, zoals nu blijkt, heeft men die ovens dus niet allemaal vervangen....... De laatste 2 jaar schijnt er al asbest te zijn vrijgekomen. Een woordvoerder van Bakkersland vertelde, dat dit asbest aan de buitenkant van de ovens zit, dus....... Zeker nooit gehoord, dat asbest kan verstuiven in een ruimte, de woordvoerder durfde zelfs te stellen, dat dit asbestbrood nooit in de winkel is gekomen, het is vanuit de opslag van winkels teruggehaald..... Dat zou betekenen dat deze gang van zaken al 2 jaar aan de hand is, het uitleveren van brood, om het daarna terug te halen...... ha! ha! ha! ha! Albert Hein maakt het bijna nog bonter, een woordvoerder liet weten, dat het onmogelijk is, dat dergelijk brood is verkocht.

En mensen, zoals ik hier tot verveles toe telkens weer moet stellen, falen onze inspecties, daar ze door de diverse kabinetten, de laatste 20 jaar zo zijn uitgekleed (met het argument, dat inspecties de vermaledijde regeldruk vergroten), dat de kans op controle bij bedrijven door inspectie organen, is teruggelopen naar eens in de 120 jaar!!!! Dat is een cijfer van 2 jaar geleden, dus het zal me niet verbazen, als dit intussen is opgelopen  naar eens in de 140 jaar......... De arbeidsinspectie werd al door mij genoemd, maar ook de NVWA (de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit)  is alweer tekort geschoten!!!!

Eén ding is nogmaals duidelijk, het grootste deel van de Nederlandse politici hebben schijt aan uw gezondheid, of u nu werknemer of consument bent!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten