Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 4 januari 2014

Bas Eickhout (GL) heeft 'wel wat' met lobbyisten

Afgelopen week in BNR duurzaam een 'debat' over lobbyisten die de politiek bestoken. Aanwezig o.a. Bas Eijkhout, hij vertelde trots over zijn goede samenwerking met Shell, die net als GroenLinks de beprijzing van CO2 wil verhogen, dat is dan ook die 'goede samenwerking.......' Het is als een groenbedrijf, dat onterecht je tuin sloopt, je hebt zelfs nooit gevraagd om dat groenbedrijf, sterker je kent het niet eens. Je verzet je niet tegen de sloop van je tuin, maar spreekt af met het groenbedrijf, dat ze de border links in je tuin sparen........... Dat is dan ook precies de makke met alle flut akkoorden, die met Rutte 2 worden gesloten, je ziet dat een kabinet een beleid voert, dat het land steeds verder in het slop helpt, maar om te voorkomen, dat het helemaal een ramp wordt, sluit je (waardeloze) akkoorden, terwijl het je taak in de oppositie zou moeten zijn, dit kabinet, met zulke grote wanprestaties, als de sodemieter naar huis te sturen. Dat dit niet gebeurd, wordt telkens weer verdedigd met de stelling, dat 'we' nu geen verkiezingen willen........ Dus laat je een kabinet zitten, dat aantoonbaar slecht is voor het land, sterker je geeft dat waardeloze kabinetsbeleid zelfs legitimiteit!!!

De beleidsterreinen die in de portefeuille van Kamerlid Eijkhout zitten, daarover wil hij overleggen met CEO's. Zo overlegde hij met CEO's in de papierindustrie, die hadden zelf een plan, om de uitstoot in hun bedrijfstak, met 80% terug te brengen in 2050. Kijk dat vindt Eijkhout stoer, een bedrijfstak die zichzelf aan een papieren ketting legt...... Natuurlijk wil die papierindustrie dan wel van Eijkhout en de rest van de politiek hand en spandiensten, lees subsidie......!!!!!! Daar staat Eijkhout welwillend tegenover, terwijl het terugbrengen van de uitstoot met 80%, in godbetert 36 jaar, volkomen onder de maat is....... Let wel, ik spreek hier over een Kamerlid van GroenLinks! 

Ook aanwezig Jan Vos van de PvdA, hij bagatelliseerde het lobbyen in Den Haag, er is niets aan de hand met de integriteit van de politiek (door invloed van lobbyisten). Hij zegt wel info te krijgen, maar nooit koffie te drinken met lobbyisten, hij wil eerst informatie via z'n mail en daarna beslist hij, of hij met de lobbyist in deze zaak wil spreken. Nu heeft Jan Vos makkelijk praten, de PvdA heeft bijvoorbeeld, wat betreft Shell, politici die daar gewerkt hebben, dus die zijn mens genoeg om de belangen van Shell te verdedigen, zonder bemoeienis van lobbyisten, die niet door het volk zijn gekozen......

Zie ook mijn eerdere bericht van deze dag, waarin aandacht voor oplichting middels reclame, zaken die de politiek niet, of veel te weinig aanpakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten