Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 4 januari 2014

Muzikaal recept voor meer cultuur, maar tegen fascisten haatzaaierij

Weer een kans om deel te nemen aan de levenslange sessies van blogdokter Pisser, die jou daarmee uit de put wil helpen, of als je dat niet zit, de ogen te openen voor de huidige super asociale maatschappij, maar ook te genieten, middels de muziek. Veel van de teksten in deze muziek, die in deze uiterst geneeskrachtige recepten worden gebruikt, laten je zien, dat je allesbehalve alleen staat. Zo dat is weer uit!

Vandaag kreeg ik één van de 'slappe rug' meelopers, die onze dr. P aanbidden (hoewel ze dat niet letterlijk moeten proberen, de dr. zou ze alle 40 hoeken van zijn kamer laten zien), aan de deur. Volgens deze kwast is de dr. ondergedoken, hij zou gewaarschuwd zijn, dat men hem zoekt, n.a.v. het blauw zetten van de huizen van kabinetsleden en  en leden van de 'oppositiepartijen' D666, CU en SGP, die de regering steunen in haar waardeloze onbeschofte beleid......... Dit alles terwijl hij alweer een nieuwe actie aankondigde. De dr. laat weten, dat de recepten vooralsnog geleverd zullen blijven, door één van zijn volgelingen.
Voorgerecht: Lionel Hampton met een compilatie van zijn werk, genaamd: 'take the A train', prachtig werk van deze vibrafonist, drummer, pianist en bandleider, klassiek en purráááçhtig!!! Waarschijnlijk vanwege het gebruik van eenzelfde vibrafoon, al zal het een wat nieuwer model zijn geweest, dan die van Hampton, nu de muziek van Family, al lijkt die in niets op de muziek van Hampton. Family was een band die al vroeg behoorlijk complexe nummers speelde, rock gecombineerd met folk, pop en zelfs jazz voert af en toe de ondertoon. Hier met het album 'A song For Me', een uiterst sterk album!!! Onlangs sprak ik op deze plek over Kralingen Pop, het eerste meerdaagse muziekfestival in Nederland (1970), daar speelde deze band op zondagmorgen, ik dacht een uur of 5. In de stromende regen, keken vanonder plastic, niet veel meer dan 100 mensen toe (waaronder een puber pisser), hoe Family een geweldig concert gaf!!!!! Jammer dat Roger Chapman (Chappo) de band omvormde tot een commerciële alcoholische onderbroekenlol rockgroep. Door met Jimi Hendrix, die jammer genoeg niet op Kralingen stond en aangezien het net weer oud en nieuw is geweest, een concert registratie 'Live At The Fillmore East' opgenomen op 31 december 1969 en 1 januari 1970, zoals het album Band Of Gypsys, alleen staan hier veelal andere nummers op, uiteraard groots!!! Bepaald niet minder dan het officiële album 'Band Of Gypsys'. We vervolgen met Frank Zappa en het tweede deel van het bootleg album 'Stony Brook NY' 'november 3th. 1984', Het is even wat anders, maar jezus wat is dit goed!!!! (al is dat geen verrassing als het om Zappa en z'n maten gaat). Iets geheel anders nu, de Japanse band 'Logic System', de band van Hideki Matsutake, deze elektro muzikant speelde ook vanf 1978 mee in YMO, hier met het album 'Logic', prachtige elektrojazz, z'n tijd ver vooruit, met o.a. gitaar en elektrische viool, luister en geniet!! Twintig jaar later in 2001 kwam Box Of Frogs uit met het album 'Floordiving', schitterende psychedelische elektro, van Duitse origine!!!!! In 1983 vormden de voormalige leden van de Yardbirds ook een band onder deze naam, deze band bestond 3 jaar en een aantal bekende muzikanten en zangers verleenden hun medewerking aan de 2 albums van de band (misschien later in dit blogtheater). Tot slot van deze enerverende reis, het album 'Spinney van LCD (niet te verwarren met LCD Soundsystem), mooie hypnotiserende Britse psychedelische elektro!!!
Veel plezier!

BRAPBRAPPERDIEIDREPPARBPARB!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten