Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 10 januari 2015

Charlie Hebdo en de verontruste hypocriete 'intellectuelen.......'

Op de Dam in Amsterdam en in een aantal andere steden, hield men afgelopen donderdag een betoging voor de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting (die wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn). Naast het reguliere volk, dat al in actie komt, als een moslim een scheet laat, waren daar natuurlijk velen, die zich tot de intellectuele bovenlaag van de bevolking rekenen. Figuren die niets van zich lieten horen, toen cartoonist Nekschot in mei 2008 werd gearresteerd vanwege gepubliceerde cartoons, maar afgelopen donderdag met tranen in de ogen, aan iedereen lieten zien, hoezeer ze voor persvrijheid zijn.

Naast het 'gewone volk', dat nog nooit van Hebdo had gehoord, hadden de voornoemde 'intellectuelen' voor het grootste deel 'ook nog nooit' van Charlie Hebdo gehoord en van degenen die het blad wel kenden, kijkt een flink deel, als ze in Frankrijk een tijdschriftenwinkel of kiosk bezoeken, wel uit, dit blad aan te raken, of er zelfs bij in de buurt te staan. Waarom? Wel omdat ze geen 'suikerbiet' begrijpen. waar alleen de voorpagina van dit blad al over gaat en veronderstel dat hen naar hun mening wordt gevraagd....... Je kan je als 'intellectueel' natuurlijk niet veroorloven, met de mond vol tanden te staan!

Maar het was voor deze 'intellectuelen' na de betoging, nog tot in de kleine uurtjes heel gezellig in diverse Nederlandse kroegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten