Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 januari 2015

Kindermishandeling en de totale lamlendigheid van de overheid........

Intussen alweer een paar decennia lang, gebeurt het met de regelmaat van de klok: kinderen worden zo mishandeld, dat ze overlijden, terwijl meerdere hulporganisaties, zich met het kind bemoeiden en dus weet hadden van het grote gevaar, waarin dit kind leefde. Met dezelfde regelmaat komt dan later het excuus, dat er simpelweg teveel organisaties betrokken waren bij 'dit jammerlijke en zeer trieste geval', plus nog wat superlatieven om te laten zien, dat men het beste voor heeft met de jeugdzorg.

Uiteraard is dit gelul van een dronken aardbei, zelfs als er maar één van die organisaties bij betrokken was, had deze in moeten grijpen, maar daar is men te labbekakkig voor. Deze organisaties worden vaak geleid door figuren, die door de politiek zijn aangewezen, daar die organisaties op subsidies drijven. De leiding is als de dood om fouten te maken, daar dan de betreffende politici het e.e.a. op hun brood krijgen en de subsidie (plus het enorme salaris) in gevaar komt, daarom wordt er maar al te vaak veel te laat ingegrepen.

Brengt me meteen op het volgende punt: de verantwoordelijke politici wijzen steevast naar de organisaties, die eigenlijk onder hun eigen beheer vallen, maar nog nooit is er een minister of staatssecretaris afgetreden, na de zoveelste gruwelijke kindermoord. Behoorlijk vreemd eigenlijk, of beter gezegd bizar (ja, nu past dit woord wel!).

Een grof schandaal en rekent u er maar op, dat wanneer de hele jeugdzorg is overgeheveld naar de gemeenten*, er geen bliksem zal veranderen en zullen we keer op keer weer worden geconfronteerd met deze gruwelijke misdaden, die voorkomen hadden kunnen worden....... Of gelooft u het gelul, dat 'met de zorg dichterbij', deze walgelijke vorm van 'schone handen' ambtenarij buiten gesloten zal zijn? Als dat zo is, raad ik u ten sterkste aan, zelf eens e.e.a. te gaan onderzoeken, of anders geestelijke hulp te zoeken......

* Zodat de landelijke overheid altijd de handen in onschuld kan wassen, terwijl de (politieke) benoemingen daar, wel de verantwoording van die landelijke overheid blijft.......

2 opmerkingen:

  1. Ach dan richten we toch weer een "meldpuntje" op....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    ha! ha! ha! Ja plus een 'taskforce' en natuurlijk het zoveelste onderzoek, hoe e.e.a. zover heeft kunnen komen.....
    Dank voor uw reactie,
    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen