Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 januari 2015

Patrick Potgraven van de Verkeersinformatie Dienst: met bredere wegen, rijden de mensen niet zo dicht op elkaar......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Op BNR gistermiddag (na 12.30 u.) Potgraven van de V.I.D (Verkeersinformatie Dienst) over de vele files van de afgelopen dagen, ten gevolge van ongelukken, vrachtwagens met pech en slechte weersomstandigheden ( de meeste automobilisten gaan al op hun rem staan, bij de eerste spetters regen op hun voorruit....). Deze verkeerskruidenier en asfaltlobbyist de luxe, leidde in het gesprek met de presentator heel leep, de oorzaak van files naar te weinig asfalt, alsof 'te weinig' asfalt (ha! ha! ha!) pechgevallen veroorzaakt, of ongelukken. Dat er op bepaalde wegen veel ongelukken gebeuren, ligt volgens deze fantast dan ook aan bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Als die werkzaamheden klaar zijn, is de weg weer breder en zal het verkeer minder dicht op elkaar gaan rijden en gebeuren er dus minder ongelukken........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Meneer Potgraven, wat dacht u van superbrede wegen, waar mensen soms wel drie banen met verkeer moeten oversteken, alvorens ze een afslag rechts kunnen nemen.....??? Of wat dacht u van de dombo's die de hele zomer pontificaal met een zonnebril bovenop hun kop rondlopen, maar deze steevast niet bij zich hebben, als ze deze echt nodig hebben, zoals bij een laagstaande zon in de winter???!!! Dat laatste was alweer een weergerelateerde oorzaak, zoals gezegd bij regen gebeuren er meer ongelukken dan normaal, dat geldt natuurlijk al helemaal bij mist en gladheid, laat staan een combinatie van de laatste twee.............

Er is maar één oplossing voor het file probleem en de gigantische vervuiling door auto's* en dat is gratis openbaarvervoer!! Bovendien is het eigenlijk van de zotte, dat de individuele mens in een auto mag rijden, met zijn/haar dagelijkse zorgen en soms zeer sterk wisselende geestesgesteldheid. Met gratis openbaarvervoer ben je af van de vermaledijde OV-chipkaart, poortjes en zwartrijders. Kan er meteen een heel leger aan conducteurs worden aangesteld, die de reizigers helpen en de orde bewaren! Zijn we meteen van een groot deel van de luchtvervuiling door autoverkeer af, de uitstoot van dit verkeer, zorgt voor 18.000 vroegtijdige overlijdens,met grote fysieke ellende de laatste paar jaar. Om over het grote aantal kinderen, dat door dit verkeer long- en luchtwegproblemen oploopt, nog maar te zwijgen**. Gratis openbaarvervoer, door de burger deels op te brengen via de belasting en eindelijk op een rechtvaardige manier: dus naar vermogen!!! Een goed gratis openbaar vervoersnetwerk door het hele land, zodat je van elke plaats, relatief snel, naar de andere kant van het land kan komen. Dus met een veel grotere radius en uiteraard 24 uur per dag en voor het platteland minstens 2 keer per uur.... Dan pas is het openbaar vervoer een echt alternatief voor de auto! Natuurlijk zijn de meeste automobilisten het hier niet mee eens, maar waarom moeten mensen, die geen auto bezitten, nu wel meebetalen aan het autoverkeer??? Te gek voor woorden!!!

* Ook elektrische auto's geven veel vervuiling bij de productie van het blik en nog veel meer bij de productie van de accu's, die na gebruik ook nog eens een heel vuil spoor achterlaten (de accu's zijn niet of slecht her te gebruiken).

** Dat bespaart dus ook nog eens flink wat op de zorgkosten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten