Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 januari 2015

Vakbond De Unie zweert stakingen af........... OEI!!!!

Gisteren maakte vakbond De Unie bekend, dat het geen gebruik meer zal maken van het 'stakingswapen'. Staken is niet meer van deze tijd, zo liet de pedante voorzitter Reinier Castelein van deze vakbond weten, de bond die de belangen behartigt van middelbaar- en hoger opgeleid personeel en daarmee van dik betaald personeel......... Kijk daar zie je al waar de schoen wringt....... Overleg is een veel effectievere manier, om tot overeenstemming te komen, aldus de vakbonds-bobo....... Misschien dat dit opgaat voor dik betaald personeel, maar zoals de recente geschiedenis voor lager personeel maar al te vaak heeft bewezen, dat vooral grote werkgevers niet eens willen spreken over de eisen, die de vakbonden op tafel leggen. Met andere woorden, de werkgevers willen in het geheel geen overleg en als je uitgeluld bent en de tegenpartij is zo onbeschoft, niet eens te willen spreken, blijft staken als laatste wapen over...... In tegenstelling tot wat Castelein stelt, heeft staken in de meeste gevallen, nu juist wel het gewenste effect: overleg, waarbij wel wordt gesproken over de vakbondseisen........ Jolly jumper en jezus op een houtvlot, wat een zakkenwasser!!!

Terug naar 'de schoen': deze wringt bij het feit, dat hoger personeel uiteindelijk vaak door stroomt naar de top van bedrijven, overheid, of semi-overheidsbedrijven. Deze toekomstige grofgraaiers willen natuurlijk niet de gans met de gouden eieren slachten, dus geen conflicten met bedrijven, of overheid waar deze hoogopgeleiden later zelf aan de touwtjes zouden kunnen trekken!!!!

Naast dit alles, moet je natuurlijk niet vergeten, dat de overgrote meerderheid van dat hoger opgeleid personeel, zelf al een aardig vermogen verdient en ze bepaald niet in de problemen komen, als ze een paar jaar lang, geen salarisverhogingen krijgen. Al worden de salarissen van lager opgeleid personeel, veel vaker bevroren, dan die voor hoger opgeleid personeel.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten