Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 12 januari 2015

Marc Cornelissen hoopt dat de EU waarden, prevaleren boven die van Rusland, als het om de Noordpool gaat........ AUW!!!!

In BNR Duurzaam vorige week, ene Cornelissen, die o.a. sprak over de opwarming van de aarde en het smelten van de Noordpool ijskap. Mijn haren gingen een beetje overeind staan, toen hij sprak over de 'macht van de Chinezen', i.v.m. vervuiling en daarmee de opwarming..... Macht, omdat men daar nu net als in het westen, het grote vervuilen van de aarde heeft ontdekt en de enorme economische 'opbrengsten' daarvan*. Maar daar bleef het niet bij: ook Rusland kreeg onderuit de zak: Cornelissen hoopt dat wat betreft de activiteiten in het Noordpoolgebied, de EU waarden de bovenhand zullen voeren, op die van Rusland....... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, zoals de samenwerking van Shell (van oorsprong zelfs een Nederlands bedrijf) met het Russische Gazprom in het Noordpoolgebied, of het boren van westerse oliemaatschappijen (waaronder alweer Shell) in ander Arctisch poolgebied, binnen de territoriale wateren van de VS, Groenland en Canada en op (noordelijk) grondgebied van deze landen...... Welke waarden meneer Cornelissen, die van de hele wereld wijsmaken, dat de oliemaatschappijen lekker duurzaam bezig zijn, terwijl deze maatschappijen achter onze rug om de wereld verder naar de verdoemenis helpen????!!!

* Wat vandaag nog opbrengst wordt genoemd, is morgen de oorzaak van nooit tevoren ingeschatte schade en daarmee van enorme, bijna onbetaalbare kosten, om de gevolgen op te vangen en pogingen tot herstel uit te voeren....... Een herstel dat nooit meer helemaal bereikt zal worden, tenzij de mens uitsterft natuurlijk en zoals het zich nu laat aanzien (de volkomen lamlendigheid om, ook maar iets te doen aan de gigantische vervuiling en opwarming), zal het nog tienduizenden jaren duren, voor er van enig substantieel herstel sprake zal zijn.....

Cornelissen doet ook lezingen, bespaart uzelf de centen, jezus wat een doerak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten