Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 januari 2015

Charlie Hebdo: rechtse praatjes n.a.v. de aanslag op dit weekblad.......

Naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo, hield VVD groothufter Zijlstra afgelopen dinsdag een pleidooi voor zwaardere politiewapens*. In Standpunt NL had men daar gisteren het onderwerp van gemaakt...... De heftige rechtse prietpraat was niet van de lucht. Zo stelde een inbeller, dat de Tweede kamer een kwetsbaar gebouw is, want dat zou bewezen zijn..... Hier bedoelde deze inbeller de grote groep Koerden, die vorig jaar de entreehal van de Kamer binnen liepen en daar verder niets hadden misdaan..... Maar jezus wat was het gebouw kwetsbaar zeg!! Ongelofelijk wat een gelul!

Een andere beller durfde te zeggen, dat de politie moet stoppen met het achter bomen snelheid meten en zich dus met terrorisme moet gaan bezighouden.... Daar is ook alle reden toe: in het verkeer is in Nederland de afgelopen 10 jaar maar 1 dode gevallen, terwijl er door terrorisme jaarlijks zo'n 900 doden** vallen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat een gek!!!

* Zie: 'Zijlstra wil minitanks voor politiebewaking............ ha! ha! ha! ha! ha!'

** Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers wordt jaarlijks willens en wetens veel te laag weergegeven, daar een groot aantal doden niet worden meegeteld......

6 opmerkingen:

  1. Een zijdelingse opmerking: Wist u dat de beveiliging van ambassades, huizen van politici etc. grotendeeld wordt gedaan door BOA's (Bijzondere Opsporings Ambtenaren). Zij zijn in hetzelfde uniform gekleed als de politie maar zonder wapen etc. Het is momenteel de kwetsbaarste groep binnen het politiebestel met de zwaarste (bewakings)taak. Ik weet dit omdat mijn schoonzoon deze functie binnen de politie in Den Haag bekleedt. U mag best weten dat zijn gezin en de familie zich hier grote zorgen om maken. Dus die Zijlstra kan van mij de boom in met zijn idiote voorstellen, laat hij eerst maar eens gewoon beginnen met de BOA's een normale uitrusting en training te geven; dit zijn de mensen die het op dit moment nodig hebben; zij staan op de kritieke plekken met NIETS!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie, Dit zet nog grotere vraagtekens bij de oproep tot zwaardere wapens! Ongelofelijk, ik wist dit niet. Een schande, om daar ongewapende burgers voor in te zetten!!! toevallig weet ik, dat sommige BOA's dit werk tegen hun zin doen, maar werkloos geworden, door het waardeloze beleid van Rutte 1 en 2, werden zij gedwongen om akkoord te gaan met deze baan.....
    Nogmaals: ongelofelijk en wat een schoften, die Zijlstra en zijn neoliberale klotepartij, zij moeten op de hoogte zijn van deze wantoestand.....
    Ik wens u en uw familie veel sterkte en als ik u was, zou ik juridisch advies inwinnen en vragen of dit juridisch gezien wel mag.

    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet gedwongen, maar gesolliciteerd op deze functie. De feiten liggen er; actie, reactie dus juridisch advies inwinnen zou kunnen, maar verder kun je niet gaan wil je je gezin kunnen blijven onderhouden. Net zoals in de zorg kun je momenteel geen kant uit/op, je bent al blij dat je werk hebt en houdt. Na de perikelen in Verviers houden wij helemaal ons hart vast; het doden van politie-agenten en soldaten tast de rechtstaat aan...en dan ook nog dreigen om de familie van deze mensen te doden. Deze personen zijn nog enigszins bewapend, maar bepaalde BOA's staan dus met NIETS!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geachte Anoniem,

    nogmaals dank voor uw reactie. Natuurlijk is een groot deel van de BOA's niet gedwongen, maar zoals u stelt, door de bankencrisis, die nog steeds aanhoudt, heb je niet veel keus en i.d.d. als je werk hebt, mag je al in je handen knijpen. Kritiek leveren op het werk dat je doet, bij collega's en al helemaal bij de leiding, is meestal af te raden, dat hebben de klokkenluiders zaken van de afgelopen 15 jaar wel aangetoond! U zit met een probleem, dat door de politiek is gecreëerd, hoe kan je in godsnaam onbewapende mensen, dergelijke werk laten doen, nogmaals, dit is een grof schandaal. De komende week zal ik een bericht maken, waarin ik uw probleem uiteen zal zetten.
    Ik wens u en uw familie heel veel sterkte, het is te hopen dat er snel iets aan deze misstand gedaan zal worden.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog een tweetal opmerkingen n.a.v. TV-nieuwsprogramma's:
    In België speelt hetzelfde probleem. Ongewapende agenten worden begeleid door gewapende inspecteurs om hen te beschermen; ze voelen zich een schietschijf.
    Op een Joodse school stonden op de speelplaats eigen goed bewapende beveiliging.

    BeantwoordenVerwijderen