Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 2 mei 2011

Els Swaab en de Raad voor Cultuur

Els Swaab heeft een nogal vreemd commentaar op de bezuinigingsplannen van het marionettenkabinet Wilders gegeven. Zij is het niet eens met de bezuinigingen, maar wil op andere niveaus in de cultuur wel bezuinigen.
Wel komt ze met juiste argumenten tegen de voorgenomen bezuiniging. De laatste weken klinkt het steeds harder, dat iedereen moet bezuinigen, dus ook de cultuursector, met name wordt de bezuiniging vergeleken met die op Defensie. Dit is volgens Swaab een volledige manke vergelijking en dat klopt. Waar gaat het om? Bij Defensie wordt 10% bezuinigd, de cultuursector moet 50% inleveren. Het budget van Defensie is 8 miljard, dat van de cultuursector is 460 miljoen, nogal een verschil!
Aan dit alles zou ik toe willen voegen wat de opbrengsten van beide 'takken van sport' zijn. Neem Irak en Afghanistan: wat hebben we daar nu eigenlijk bereikt? Beide landen zijn onveiliger dan ooit te voren.
De cultuursector zorgt in ieder geval voor beschaving, reflectie en heel veel plezier voor een groot deel van de bevolking, plezier waar geen grootschalige politie en mobiele eenheidsinzet voor nodig is.

De gevolgen van de bezuinigingen zijn voor de culturele sector veel ingrijpender, dan die voor Defensie.
Tja, dat heb je met een fascist en een aantal lobbyisten aan de knoppen, de keus is duidelijk....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten